ukenru
menshe-nizh-inflyatsiya-realna-zarplata-ukrayintsiv-za-rik-zrosla-na-8

Менше, ніж інфляція: реальна зарплата українців за рік зросла на 8%

 • 19312 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Розмір середньої заробітної плати у листопаді збільшився до 14 282 грн, при цьому реальна зарплата зросла на 8% за рік. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Держстатистики.

Деталі

Порівняно з жовтнем розмір середньої номінальної заробітної плати збільшився на 1,7%, або на 237 грн. У річному вимірі (проти листопада минулого року) зафіксовано зростання на 19,2%.

Реальна зарплата в листопаді порівняно з жовтнем зросла на 0,9%, а проти листопада 2020 року – на 8%. При чому зростання у річному вимірі за місяць пришвидшилося - з 4%.

Водночас на 1 грудня заборгованість із виплати заробітної плати становила 3 942,8 млн грн, зменшвшись за місяць на 1,6%. На початок грудня цього року понад три чверті заборгованості припадало на промисловість (76,1%). При цьому більше половини утворено в Донецькій (24,0%), Харківській (12,4%), Дніпропетровській (12,3%) областях та місті Києві (13,3%).

Додамо, дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Зауважимо, реальна заробітна плата характеризує купівельну спроможність номінальної заробітної плати під впливом змін споживчих цін на товари і послуги та рівня податків й обов’язкових платежів.

Додамо

У той час, як реальна зарплата зросла за рік на 8%, споживчі ціни у листопаді цього року в Україні зросли на 10,3% у річному вимірі (проти листопада минулого року), дещо знизившись проти показника в 10,9% місяцем раніше.

Українські Національні Новини

Економіка