masovyi-mor-ryby-zafiksovano-u-richtsi-studenok-na-kharkivshchyni-rozpochato-slidstvo

Масовий мор риби зафіксовано у річці Студенок на Харківщині: розпочато слідство

 • 12113 переглядiв

У річці Студенок Харківської області зафіксовано масовий мор риби. Розпочато слідство за фактом порушення правил охорони вод, відібрано проби води та риби для досліджень.

Масовий мор риби зафіксовано у річці Студенок у Харківській області, розпочато слідство, повідомила у понеділок Харківська обласна прокуратура, пише УНН.

Деталі

"Сьогодні у медіа стала ширитись інформація про масовий мор риби у річці Студенок в селі Хроли Харківського району", - вказали у прокуратурі.

Як вказано, внесено відомості до ЄРДР за фактом порушення правил охорони вод, що призвело до забруднення поверхневих вод і створило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 242 КК України).

Повідомляється, що під час огляду місця події спільно зі слідчими поліції та представниками контролюючих органів, а саме спеціалістами екологічної інспекції відібрано проби води для проведення відповідних досліджень.

"Вилучену під час огляду рибу направлено в лабораторію для проведення інструментально-лабораторних досліджень причин загибелі. Після цього буде призначено відповідні судові експертизи", - ідеться у повідомленні.

На Одещині через спеку стався замор риби09.08.23, 10:44 • [views_458505]

Популярні

Новини по темі

Золото впало в ціні на понад 2% на волатильному ринку

 • 17383 переглядiв

Укренерго: завтра в Україні відключати світло не планують

 • 14576 переглядiв