masovi-zavorushennia-v-banhladesh-maizhe-1200-zatrymanykh-173-zahyblykh

Масові заворушення в Бангладеш: близько 1200 затриманих, 173 загиблих

 • 12643 переглядiв

У Бангладеш тривають масові протести проти квот на працевлаштування. За даними AFP, затримано близько 1200 осіб, загинуло щонайменше 173 людини, включаючи поліцейських.

Бангладеш охопили масові заворушення через протест з приводу квот на працевлаштування, кількість затримань на акціях наблизилася до позначки 1200, свідчать підрахунки AFP станом на вівторок, пише УНН.

Деталі

Щонайменше 173 особи загинули, зокрема кілька поліцейських, згідно з окремим підрахунком жертв агентства AFP, про цифри повідомили поліція та лікарні.

Те, що почалося з демонстрацій проти політизованих квот прийому на затребувані державні посади, минулого тижня переросло в одні із найсерйозніших заворушень за час перебування прем'єр-міністра Бангладеш Шейх Хасіни на посаді.

Студентська група, яка очолила демонстрації, призупинила свої протести у понеділок на 48 годин, а її лідер заявив, що вони не хотіли реформ "ціною такої великої кількості крові".

Була введена комендантська година, і солдати дислокувалися по всій південноазіатській країні, тоді як загальнонаціональне відключення Інтернету з четверга різко обмежило потік інформації.

У неділю Верховний суд країни скоротив кількість зарезервованих робочих місць для певних груп, включаючи нащадків "борців за свободу" під час визвольної війни Бангладеш проти Пакистану 1971 року.

Обмеження залишилися чинними у вівторок після того, як командувач армії заявив, що ситуацію з правопорядком взято "під контроль".

Щонайменше 200 осіб було затримано у центральних районах Нараянгандж та Нарсінгді, повідомили виданню начальники їхньої поліції, а щонайменше 80 осіб утримувалися під вартою в Богрі.

За словами високопоставлених поліцейських, щонайменше 168 осіб було заатримано у промисловому місті Газіпур, 75 – у північному місті Рангпур та 60 – у Борисалі на півдні країни.

У сільській та промисловій частині Дакки було затримано 80 осіб, на додаток до більш ранньої цифри у самій столиці, що становила не менше 532 осіб, тобто загалом 1195 осіб.

У вівторок у Дацці спостерігалася сильна військова присутність: на деяких перехрестях були встановлені бункери, а ключові дороги були заблоковані колючим дротом.

Але людей на вулицях було більше, як і сотні рикш, зазначає видання.

У Бангладеш повідомляють про перші жертви після потужного циклону, який затопив прибережні села27.05.24, 14:43

Популярні

Новини по темі