marinka-ne-zakhoplena-misto-zruinovane-danilov

Мар'їнка не захоплена, місто зруйноване - Данілов

 • 100574 переглядiв

Олексій Данілов спростував заяви про те, що Мар'їнка повністю контролюється Росією, зазначивши, що місто значною мірою зруйноване, але все ще частково утримується українськими силами.

Повідомлення про ніби-то захоплення Мар'їнки військами рф – це бажання росіян, і не відповідає дійсності. Місто практично не має – воно знищене війною. Про це заявив Секретар Ради нацбезпеки й оборони України  Олексій Данілов в інтерв'ю Голос Америки, передає УНН.

Це – бажання росіян захопити цей населений пункт, а якщо вже називати речі як воно є, – те, що лишилося від населеного пункту. Вони фактично повністю Мар'їнку знищили. Жодного будинку, жодної уцілілої споруди на території цього населеного пункту майже немає.

 – сказав Данілов.

Деталі

Олексій Данілов заперечив, що уся Мар'їнка під контролем росіян. Та водночас відзначив, що частина Мар'їнки, Донецької області, за яку ведуться важкі бої, досі залишається під контролем Збройних сил України.

В інтерв’ю Голосу Америки Данілов також заперечив тезу про те, що Україна зазнала невдачі під час контрнаступу, оскільки у боях ЗСУ знищили велику кількість військового потенціалу росії.

Ми кожного дня утилізуємо величезну кількість російської солдатів, російської зброї на території нашої країни. І я хочу сказати, ми свідомі того, що ми захищаємо не тільки себе. Ми захищаємо Європу. 

– наголосив секретар РНБО.

Контекст

Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу під час зустрічі із президентом РФ Володимиром Путіним заявив, що російські війська нібито вже захопили місто.

Генштаб: кількість ліквідованих окупантів наблизилася до 355 тисяч26.12.23, 08:28

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час свого брифінгу про мобілізацію відповідаючи на запитання журналістів щодо Мар’їнки підтвердив інформацію про те що міста фактично немає, і Сили оборони відійшли на околиці того, що лишилось від населеного пункту.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Мар'їнка не захоплена, місто зруйноване - Данілов

     • 100574 переглядiв