ukenru
makron-zaiavyv-shcho-dlia-rosii-bulo-b-tsynichno-ta-kontrproduktyvno-zvynuvachuvaty-ukrainu-v-moskovskomu-terakti

Макрон заявив, що для росії було б "цинічно та контрпродуктивно" звинувачувати Україну в московському теракті

 • 26160 переглядiв

Макрон заявив, що для росії було б "цинічно та контрпродуктивно" намагатися звинуватити Україну в теракті в "Крокус Сіті Холлі".

Президент Франції Еммануель Макрон заявив у понеділок, що було б "цинічно і контрпродуктивно для росії та її громадян" намагатися звинуватити Україну в теракті в "Крокус Сіті Холлі" в підмосков'ї, пише УНН з посиланням на CNN.

Деталі

"Ми повинні бути обережними щодо будь-якої інструменталізації" атаки, сказав Макрон у коментарях журналістам після прибуття на французьку територію Французької Гвіани.

Макрон висловив свою "солідарність" з російським народом після "ісламістського теракту" в підмосков'ї, додавши, що Франція запропонувала свою допомогу москві щодо розвідувальних даних про атаку.

Він зазначив, що "Ісламська держава" (ІДІЛ) взяла на себе відповідальність за атаку, а Франція та її головні партнери вважають, що саме організація "Ісламська держава" спланувала та здійснила цей напад. Однак він не уточнив, яка організація "ІДІЛ", на думку Франції, скоїла це.

Макрон заявив, що ця сама організація здійснила кілька нападів на території Франції в останні місяці, що сприяло рішенню французького уряду підвищити рівень терористичної загрози в країні в неділю.

Доповнення

Після нападу путін заявив, що "зловмисники" нібито прямували до українського кордону, перш ніж їх затримали. Його коментарі прозвучали після того, як "ІДІЛ" вже взяла на себе відповідальність. В ОП заявили, що Україна не має стосунку до того, що сталося у підмосковному "Крокус Сіті Холлі". США заявили, що немає жодних ознак причетності України.

Теракт у концертному залі "Крокус Сіті Холл" в красногорську московської області забрав життя щонайменше 137 осіб, що робить його найсмертоноснішим нападом в росії за останні два десятиліття.