mainovi-zemelni-ta-kadrovi-holova-zaporizkoi-ova-poiasnyv-yaki-povnovazhennia-oblrady-peredadut-administratsii

Майнові, земельні та кадрові: голова Запорізької ОВА пояснив, які повноваження облради передадуть адміністрації

 • 25668 переглядiв

Верховна Рада передала всі повноваження Запорізької обласної ради Запорізькій обласній військовій адміністрації на чолі з Іваном Федоровим, що дозволило їй управляти майном, землею, кадрами та вирішувати нагальні потреби у прифронтовому регіоні.

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров розповідаючи, які повноваження облради передадуть адміністрації, зауважив, що йдеться про майнові, земельні та кадрові, передає УНН.

"2/3 повноважень обласної ради, зокрема, бюджетні, відійшли обласній військовій адміністрації ще на початку повномасштабного вторгнення. Сьогоднішнім рішенням Верховна Рада передала Запорізькій обласній військовій адміністрації решту компетенцій, серед них майнові, земельні та кадрові", - повідомив Федоров.

За його словами, завдяки цьому, нарешті є можливість будувати укриття і підземні школи, ремонтувати лікарні й соціальні об’єкти для людей, ухвалювати кадрові рішення.

"Ми не маємо права зупинити будь-які процеси в прифронтовій області, а навпаки максимально прискорено вирішувати проблеми, які будуть відповідати запиту мешканців", - резюмував він.

Раніше

Верховна Рада на сьогоднішньому засіданні ухвалила проєкт постанови, яка передбачає передачу повноважень Запорізької обласної ради до повноважень Запорізької обласної військової адміністрації, начальнику ЗОВА - Івана Федорова.

Популярні

Завтра в Україні не планують відключати світло

 • 43957 переглядiв

Від Іспанії буде додаткова ППО – Зеленський

 • 70393 переглядiв

Україна та Португалія підписали угоду про безпеку

 • 67688 переглядiв

Новини по темі