lytva-khoche-zmenshyty-kilkist-reisovykh-avtobusiv-z-bilorussiu

Литва хоче зменшити кількість рейсових автобусів з білоруссю

 • 23742 переглядiв

Литва розглядає можливість зменшення кількості автобусних рейсів з білоруссю після заборони в'їзду білоруських автомобілів. Щодня між країнами курсують десятки автобусів, переважно з білоруськими пасажирами.

Литва може зменшити кількість рейсових автобусів з білоруссю. Раніше обмеження були введені на в’їзд автомобілів. Про це повідомляє LRT, пише УНН.

Деталі

Після введення заборони на в’їзд до Литви автомобілів, зареєстрованих у білорусі, кількість пасажирських автобусів, що курсують між двома країнами, також має зменшитися, вважає міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте.

Щодня між Литвою та білоруссю курсують десятки пасажирських автобусів. Пасажири, які чекають автобус до Мінська на автовокзалі Вільнюса, кажуть, що дорога важка і довга, але їм потрібно їхати до родичів або на роботу.

Мої батьки живуть у білорусі. Ми намагаємося відвідувати їх кожні два місяці. Коли вже не можна буде їздити автомобілем, людей буде ще більше їздити автобусами. Буде складніше, тому що це вже складно,

- розповів пасажир LRT.

За словами водія автобуса на мінськ Біднєва Навойчика, часто всі 49 місць заповнені, при чому більшість пасажирів - білоруси.

Більшість білорусів ходять на роботу і додому. Прикордонники дуже добре працюють з обох сторін. Щогодини прибуває 2-3 автобуси. На кордоні доводиться чекати 7-12 годин, бо в них багато роботи, а 50 людей можуть обслужити за 35-40 хвилин,

- розповів водій.

Нагадаємо

Литва заборонила в'їзд автомобілів з білоруськими номерами в країну з 18 липня, за винятком дипломатичних транспортних засобів та особистого користування до 16 серпня 2024 року.

Популярні

Новини по темі

Третій "Аватар" отримав офіційну назву та лого

 • 50528 переглядiв