lukashenko-stverdzhuie-pro-znyshchennia-povitrianykh-tsilei-nad-bilorussiu

лукашенко стверджує про "знищення повітряних цілей" над білоруссю

 • 26585 переглядiв

лукашенко стверджує, що 9 серпня ППО збила кілька цілей, імовірно дронів, над територією білорусі. За його словами, вони прилетіли з України, але доказів не надав.

Білоруський правитель олександр лукашенко заявив, що 9 серпня війська ППО нібито "знищили" кілька повітряних цілей над територією білорусі буцімто з України, пише УНН з посиланням на білоруську службу "Радіо Свобода".

Деталі

Як стверджує лукашенко, 9 серпня о 18:10 за місцевим часом сили ВПС і військ ППО білорусі були приведені в стан підвищеної готовності у зв'язку з порушенням повітряного простору білорусі. 

"На східному напрямку зовсім поруч від нас у районі костюковицького району. Тому сили ППО були приведені у повну бойову готовність на перехоплення цілей. Їх було близько десятка. Вилетіли літаки, гелікоптер. І також засоби РСЗВ були переведені у підвищену бойову готовність. О 19 годині 4 хвилини на висоті півтора кілометра та дальності 6,5 км силами протиповітряної оборони було знищено кілька цілей над територією білорусі", - сказав лукашенко, якого цитують білоруські ЗМІ.

Він також додав, що вночі і сьогодні зранку відбувається пошук того, що було "знищено". "Ми підозрюємо, що це ударні дрони. Порушивши повітряний простір білорусі, вони вилетіли з України", - заявив лукашенко.

Окрім того, лукашенко порушив тему ситуації у курській області рф, заявивши, після повідомлень про "поприв" туди через кордон, про просування "на кілька десятків кілометрів, 30-35".

В Україні наразі не коментували заяви лукашенка.

Доповнення

Раніше у липні моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомляла, що "шахеди", якими рф атакує Україну, декілька разів залітали на територію білорусі. Утім, влада білорусі про це тоді не звітувала. 

російське командування може перекидати більш досвідчені підрозділи зі східної чи південної України до курської області - ISW10.08.24, 12:39

Павло Башинський

Війна

Популярні

Новини по темі