lubinets-v-rosii-bilshe-nizh-400-zhinok-perebuvaiut-u-statusi-viiskovopolonenykh

Лубінець: в росії більше ніж 400 жінок перебувають у статусі військовополонених

 • 25507 переглядiв

Понад 400 жінок залишаються в російському полоні як військовополонені, і Україна працює над організацією обміну для їхнього повернення за допомогою ОАЕ.

Відомо про більше ніж 400 жінок, які залишаються в російському полоні у статусі військовополонених. Наразі  Україна працює над організацією обміну, в рамках якого повернуться українці жінки, заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

За нашою інформацією більше ніж 400 жінок в статусі військовополонених залишаються в російському полоні

- заявив Лубінець.

Він також розповів, що неодноразово Україна піднімала питання із російською стороною, для того щоб організувати окремий обмін повернення з полону саме жінок. Цього вдалось досягти у жовтні 2022 році. Тоді, за даними Лубінця, Україна повернула  108 українських жінок.

"Ми працюємо  над тим, щоб організувати другий великий обмін, де повернуться українці жінки. Нам допомагає ОАЕ, ми публічно можемо про це сказати", - заявив Омбудсман.

Також розповів, що напрацьовуються нові інструментарії, як захистити права військовополонених поки вони залишаються в російському полоні.

Доповнення

Завдяки зусиллям та посередництву Ватикану Україні вдалося повернути з російського полону 90 військовослужбовців та 10 цивільних осіб, у тому числі християнських священиків.

Популярні

Новини по темі