ukenru
liuksova-yakhta-medvedchuka-arma-nazvalo-auktsion-de-yii-prodadut-ta-pryblyznu-sumu

Люксова яхта Медведчука: АРМА назвало аукціон, де її продадуть та приблизну суму

 • 15582 переглядiв

Голландський аукціонний дім виставить на продаж заарештовану в Хорватії суперяхту Віктора Медведчука за стартовою ціною щонайменше 130 мільйонів євро.

Нідерландський аукціонний дім Troostwijk Auctions виграв у конкурсі АРМА та зможе реалізувати яхту Віктора Медведчука, отримавши за продаж 10% комісійних. Про це повідомила голова АРМА Олена Дума у ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

За словами Олени Думи, між собою змагались два учасники, тому що одного з трьох заявлених – Asset Reality Limited (США) не було допущено до конкурсу, через відсутність деяких документів.

Нідерландська компанія Troostwijk Auctions перемогла у конкурсі набравши 164 бали.

"Це перша українська реалізація арештованого майна за кордоном, а кошти від продажу підуть на підтримку обороноздатності України" - каже очільниця АРМА.

Також вона додала, що АРМА не обиратиме покупця та нового власника, але будуть слідкувати, щоб це не були підставні особи від Медведчука або ж представники росії та білорусі.

"Для нас основний критерій реалізації цієї яхти - щоб рф, білорусь чи представники Медведчука не були причетні. І у нас є усі документи, що підтверджують, що жодна із трьох компаній не мають до цього жодного відношення" - додала Дума.

Вона розповіла, що зараз яхта стоїть у Хорватії. Її страхова вартість 130 млн євро і відповідно, її не можна буде продати нижче цієї ціни. Нідерландська компанія отримає 10% комісійних від продажу яхти.

Також АРМА ухвалила рішення виставити на реалізацію автомобіль Maybach та 20 колекційних наручних годинників Віктора Медведчука.

Нагадаємо

Суперяхту вартістю 200 мільйонів доларів, що належить Віктору Медведчуку, олігарху та другу путіна, буде продано на аукціоні після того, як її конфіскували в Хорватії на початку цього року.