ukenru
litva-ne-bude-prodovzhuvati-nadzvichayniy-stan-na-kordoni-z-bilorussyu

Литва не буде продовжувати надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю

 • 16981 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Уряд Литви в середу вирішив не продовжувати надзвичайний стан уздовж кордону країни з Білоруссю та в таборах, де перебувають мігранти, які прибули з країни, повідомила прем'єр-міністр Інгріда Сімоніте. Про це пише Delfi, передає УНН.

Цитата

"Наразі уряд не буде пропонувати продовжити надзвичайний стан після 15 січня, але, можливо, нам доведеться розглянути це питання залежно від того, як розвиватиметься ситуація", - повідомила Сімоніте.

Деталі

Закон про надзвичайний стан, який діє з 9 листопада в Литві, коли сотні мігрантів облаштували табори вздовж кордону Білорусі з Польщею, дозволяє прикордонникам використовувати "психічний примус" і "пропорційне фізичне насильство", щоб не допустити мігрантів до країни.

Сотні мігрантів були завернуті на кордоні Литви та Білорусі минулого року, але, згідно з офіційними даними, цього тижня жоден мігрант не намагався в’їхати до країни.

Додамо

Країни ЄС звинувачують Білорусь у тому, що вона заохочує нелегальних мігрантів з Близького Сходу, Афганістану та Африки перетинати кордон з ЄС у відповідь на санкції, введені проти Мінська через порушення прав людини.

Українські Національні Новини

Новини Світу