lider-viyskovogo-perevorotu-v-nigeri-zayaviv-pro-vidkritist-do-peregovoriv-z-ecowas

Ватажок військового перевороту в Нігері заявив про відкритість до переговорів з ECOWAS

 • 1298421 переглядiв

КИЇВ. 14 серпня. УНН. Ватажок військового перевороту в Нігері Абдурахаман Чіані заявив про готовність до переговорів з Економічним співтовариством західноафриканських держав – ECOWAS. Про це пише Vanguard News, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що це сталося після зустрічі з нігерійськими ісламськими дослідниками на чолі з національним лідером Джамаату Ізалатілом Біда Ва Ікаматус Сунна.

Генерал Чіані "дав зелене світло" для переговорів і оптимістично налаштований, а переговори можуть відбутися найближчими днями.

Цитата

"Ми домовилися, і лідер нашої країни дав зелене світло для діалогу. Тепер вони повернуться і повідомлять президенту Нігерії те, що почули від нас... ми сподіваємося, що найближчими днями вони приїдуть сюди, щоб зустрітися з нами, щоб обговорити, як будуть скасовані санкції, накладені проти нас", - заявив Чіані.

Доповнення

У кінці липня цього року у Нігері відбувся державний переворот. Військові скинули президента країни Мохамеда Базума і заявили, що поклали край владі через погіршення ситуації з безпекою в африканській країні.

31 липня країни Західної Африки дали лідерам державного перевороту в Нігері один тиждень, щоб відновити на посаді демократично обраного президента. Якщо вимоги не будуть виконані, вони застерегли, що застосують силу. У неділю, 6 серпня Нігер закрив свій повітряний простір до подальшого повідомлення, пославшись на загрозу військового втручання із боку західноафриканського регіонального блоку.

Нагадаємо

Країни Європейського Союзу почали закладати основу для введення перших санкцій проти членів хунти, яка захопила владу в Нігері.

Заступниця державного секретаря Сполучених Штатів з політичних питань Вікторія Нуланд провела переговори з заколотниками у Нігері, куди вона прилітала 7 серпня. Вона нагадала їм, що ситуація з безпекою і правами людини погіршується, коли бійці пвк "вагнер" входить у країну.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У КНДР сталися два землетруси біля ядерного полігону

     • 937431 переглядiв

    В Одесі через ракетну атаку загорівся гіпермаркет

     • 2888895 переглядiв

    У школі Камбоджі знайшли кілька тисяч вибухових пристроїв

     • 917033 переглядiв

    У Китаї через зсуву ґрунту загинула 21 людина

     • 872473 переглядiв

    В Одесі троє людей постраждали внаслідок нічної атаки

     • 1206831 переглядiв