lider-knr-zaiavyv-pro-bazhannia-posyliuvaty-zviazky-z-rosiieiu

Лідер КНР заявив про бажання посилювати зв’язки з росією

 • 23466 переглядiв

Президент Китаю Сі Цзіньпін прагне зміцнити зв'язки зросією, підкреслюючи важливість стратегічних китайсько-російських відносин і прагнучи активізувати співпрацю в різних галузях.

Глава Китаю Сі Цзіньпін сьогодні зустрівся в Пекіні з прем’єр-міністром рф михайлом мішустіним. Він відзначив тісну комунікацію між країнами та наголосив на необхідності посилювати зв’язки з росією.  Про це повідомляє УНН із посиланням на МЗС КНР

Деталі 

Сі Цзіньпін зазначив, що в цьому році він двічі зустрічався з президентом росії . Також він відзначив тісну  комунікацію законодавчих органів та політичних партій країн. 

За 11 місяців цього року двостороння китайсько-російська торгівля достроково досягла річного показника обсягу торгівлі в 200 мільярдів доларів США, спільно встановленого президентом путіним і мною, що свідчить про сильну стійкість і широкі перспективи взаємовигідного співробітництва між двома країнами

- заявив лідер Китаю.

За його словами, підтримка і розвиток китайсько-російських відносин - це стратегічний вибір, зроблений обома сторонами на основі фундаментальних інтересів двох народів. 

"Китай готовий співпрацювати з росією…. постійно посилювати позитивний ефект від політичних відносин високого рівня двох країн і продовжувати йти пліч-о-пліч у процесі всебічного просування економічного і соціального розвитку кожної країни", - додав Сі Цзіньпін. 

Сі підкреслив необхідність поглиблювати взаємодію країн  в галузі економіки та торгівлі, енергетики, комунікацій та інших сферах.

Китай згортає "небезпечні" військові маневри після зустрічі Сі з Байденом – Bloomberg19.12.23, 12:40

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    "Київстар" повністю відновив всі послуги компанії

     • 100588 переглядiв

    8-річна дівчинка стала чемпіонкою Європи з шахів у бліц

     • 40673 переглядiв