lehalizatsiia-reiderskoho-zakhoplennia-muzeiu-v-pyrohovi-hotuietsia-skarha-do-verkhovnoho-sudu

Легалізація рейдерського захоплення музею в Пирогові: готується скарга до Верховного Суду

 • 67980 переглядiв

Мін'юст готує касаційну скаргу на рішення суду, що легалізувало рейдерське захоплення частини музею в Пирогові. Т.в.о. міністра культури заявив, що дані в земельному кадастрі не відповідають дійсності.

Мін'юст готує касаційну скаргу на рішення Північного апеляційного господарського суду, який фактично легалізував рейдерське захоплення частини території та приміщень Національного музею народної архітектури та побуту України (Пирогів). Про це журналісту УНН повідомив т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

"Стороною, яка представляє інтереси держави в цьому процесі, є Міністерство юстиції і вони були, відповідно, позивачем в першій інстанції… Зараз вони готують і будуть подавати касаційну скаргу (до Верховного Суду - ред.). Ми, звичайно, працюємо в партнерстві. Чому Мін'юст? Тому що йдеться про державний земельний кадастр. Мова йде про те, що дані в цьому кадастрі наразі, на нашу думку, не відповідають дійсності і як раз цією помилкою скористався претендент на частину земельної ділянки  музею. Ми вважаємо, що це було зроблено умисно", - розповів Карандєєв.

Він додав, що зараз очікується, коли буде опубліковане повне рішення суду, де можна буде проаналізувати та зрозуміти аргументи, на які зважив суд.  

Контекст

Мінкульт повідомляв, що суд фактично легалізував рейдерське захоплення музею в Пирогові.

Як повідомляв УНН, Північний апеляційний господарський суд скасував наказ Мін'юсту про скасування незаконної реєстрації на підставних осіб державного майна Національного музею народної архітектури та побуту України в Пирогові. 

Популярні

Новини по темі

МЗС працює над цифровізацією консульських послуг

 • 18183 переглядiв