lehalizatsiia-khabaria-u-ponad-21-mln-yevro-nasirovu-odnomu-z-pidozriuvanykh-zminyly-zapobizhnyi-zakhid

Легалізація хабаря у понад 21 млн євро Насірову: одному з підозрюваних змінили запобіжний захід

 • 8813 переглядiв

ВАКС змінив запобіжний захід підозрюваному у легалізації 21 млн євро хабаря Насірову. Суд обрав тримання під вартою з альтернативою застави у 200 млн грн через невнесення попередньої застави.

Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід підозрюваному у легалізації понад 21 млн євро хабаря колишньому голови ДФС Роману Насірову. Його відправили під вартою з альтернативою застави у 200 млн грн через невнесення попередньої застави.  Про це УНН повідомляє із посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру (САП).

19 липня 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та змінив запобіжний захід наближеній до колишнього Голови ДФС особі, яка підозрюється у легалізації частини неправомірної вигоди, що одержав Голова Державної фіскальної служби України на свою користь та на користь третіх осіб протягом 2015–2016 років

- йдеться у повідомленні САП.

Зазначаєтсья, що відповідно до рішення суду від 24 червня підозрюваний протягом 5 днів з моменту проголошення рішення мав внести 200 млн грн застави на відповідний рахунок ВАКС. Однак кошти так і не були внесені.

Зважаючи на це, прокурор САП звернувся до суду з клопотанням про застосування до підозрюваного більш суворого запобіжного заходу - тримання під вартою строком 60 днів з альтернативою внесення 200 млн грн застави.

Суд погодився з доводами прокурора та задовольнив клопотання у повному обсязі.

Нагадаємо

НАБУ і САП викрили схему легалізації частини неправомірної вигоди, одержаної у 2015 - 2016 рр. тодішнім головою Державної фіскальної служби України та наближеними до нього особами за відшкодування ПДВ компаніям агрохолдингу. 

За даними УНН, йдеться про схему легалізації неправомірної вигоди, одержаної Романом Насіровим та наближеними до нього особами. 

За ексголову ДФС Насірова внесли заставу в понад 55 млн грн24.05.24, 18:03

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    OpenAI випускає дешевшу та легшу модель для розробників

     • 8446 переглядiв