latviia-peredast-ukraini-novu-partiiu-medychnoi-dopomohy

Латвія передасть Україні нову партію медичної допомоги

 • 28485 переглядiв

Уряд Латвії затвердив нову партію медичної допомоги для України. Вона включатиме антибіотики, шприци, перев'язувальні матеріали та інше обладнання, зокрема для постраждалої лікарні "Охматдит" у Києві.

Влада Латвії підготувала черговий вантаж гуманітарної допомоги для України. Як пише УНН, уряд країни затвердив його у вівторок.

Деталі

Як повідомляє латвійське МОЗ, до партії увійдуть медичні товари та обладнання, які підготували на підставі списку української сторони, а також з урахуванням гострих потреб, зокрема після російського ракетного обстрілу дитячої лікарні "Охматдит" у Києві.

Визначивши наявні ресурси та можливості, Латвія відправить в Україну: антибіотики, шприци, голки, інфузійні системи, маніпуляційні джгути, лейкопластирі, пов'язки, що давлять, для зупинки небезпечної для життя кровотечі, бинти для перев'язки великих ран

- повідомили у відомстві.

За даними міністерства, це вже друга партія медичної допомоги за останні кілька тижнів.

Нагадаємо

На початку липня латвійські лікарні передали українським колегам апарати ШВЛ, операційні столи, дефібрилятори, монітори серцевого ритму, а також інше медичне обладнання.

Окрім того, Латвія планує надати гуманітарну допомогу дитячій лікарні "Охматдит" у Києві, яка постраждала від ракетного удару рф.

Додамо

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс повідомив про відправку в Україну нової партії військової допомоги, що включає понад 500 безпілотників. Це частина запланованої поставки 2500 дронів на суму 4 млн євро.

Україна отримає від Латвії ще понад 2,5 тисячі БПЛА на 4 млн євро05.07.24, 14:53

Анастасія Рябоконь

Війна

Популярні

Новини по темі

Латвія передасть Україні нову партію медичної допомоги

 • 28485 переглядiв

Сирський: повернути Крим реально. Київ має план

 • 24915 переглядiв

Ракетна атака рф на Харків: наразі без постраждалих

 • 24159 переглядiв