kytai-vviv-sanktsii-proty-amerykanskoi-kompanii-i-dvokh-doslidnykiv-z-prav-liudyny-cherez-robotu-v-rehioni-sintszian

Китай ввів санкції проти американської компанії і двох дослідників з прав людини через роботу в регіоні Сіньцзян

 • 32451 переглядiв

Китай наклав санкції на американську фірму "Харон" і двох дослідників через їхню роботу в Синьцзяні, загостривши суперечку щодо ймовірних порушень прав людини.

Китай наклав санкції на американську компанію Kharon та двох дослідників з прав людини через роботу в регіоні Сіньцзян, де китайці порушуються права людини щодо груп меншин, зокрема уйгурів. Про це пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Зазначається, що Китай наклав санкції на американську компанію та двох дослідників з прав людини за роботу, пов’язану з регіоном Сіньцзяном, що посилило суперечку між країнами щодо звинувачень у примусовій праці.

Мова йде про компанію Kharon, яка знаходиться у Лос-Анджелесі та допомагає провідним організаціям визначити широкий спектр санкцій і ризиків, критично важливих для боротьби з фінансовими злочинами, експортного контролю, інвестиційного ризику тощо.

Санкції передбачають заморозку активів компанії в Китаї, заборону в’їзду для двох працівників компанії до країни, а також заборону китайським компаніям працювати з компанією.

Додамо

Китай звинувачують у відправці мільйонів представників меншин до таборів для перевиховання в регіон Сіньцзян, як спосіб приборкання тероризму.

Нагадаємо

Китай захищає свої уйгурські табори в Сіньцзяні, говорячи, що вони мають вирішальне значення для боротьби з тероризмом та забезпечення професійної підготовки меншин.

Але Сполучені Штати заявили, що репресії Китаю щодо уйгурів рівносильні "геноциду", а Організація Об'єднаних Націй засудила переслідування Китаєм уйгурів та інших тюркських мусульман.

Павло Башинський

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни знищили понад 26 тис. гектарів лісу на Луганщині - ОВА

     • 30621 переглядiв

    На Київщині на Різдво горіли два храми

     • 26466 переглядiв

    Стало відомо, від чого померла 12-річна українка в росії

     • 29557 переглядiв