kuleba-zaklikav-nimechchinu-ne-blokuvati-prishvidsheniy-vstup-ukrayini-do-nato

Кулеба закликав Німеччину не блокувати пришвидшений вступ України до НАТО

 • 427751 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав уряд Німеччини відмовитися від блокування швидкого приєднання України до НАТО. Про це він сказав в інтерв'ю ARD "Tagesthemen", передає УНН.

Цитата

«Я закликаю уряд Німеччини не повторювати цих помилок, зроблених Меркель у 2008 році, яка чітко висловилася проти інтеграції України до НАТО. Результатом стала ще більш агресивна поведінка росії – дивіться на Грузію, ворожість щодо Заходу та нинішня агресія щодо України», - сказав Кулеба.

Він зазначив, що вже є переважна більшість членів НАТО, які підтримують пришвидшений вступ України до Альянсу.

Контекст

Bild повідомив, що США вирішили відмовитися від Плану дій щодо членства в НАТО для України. Однак Німеччина не погодилася з текстом заяви про відносини України з Альянсом.

Telegraph з посиланням на своє джерело повідомляв, що Німеччина має намір наполягати на відтермінуванні вступу України до НАТО через побоювання, що цей крок може призвести Альянс до війни з росією.

Доповнення

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що союзники НАТО досягли консенсусу щодо усунення Плану дій щодо членства зі шляху України до вступу в Альянс.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час спільної пресконференції з президентом Литви Гітанасом Науседою перед Вільнюським самітом заявив, що консультації щодо усунення Плану дій щодо членства зі шляху України до вступу в Альянс поки тривають. Остаточне рішення лідери країн оголосять на саміті 11-12 липня.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти обстріляли Херсон, є постраждалий

     • 465302 переглядiв

    "Лікар для села": медмобіль завітав на Черкащину

     • 924908 переглядiв