ukenru
kuleba-viklyuchiv-mozhlivist-postupok-tsilisnosti-ukrayini-v-obmin-na-peremirya

Кулеба виключив можливість поступок цілісності України в обмін на перемир'я

 • 92216 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба виключив можливі поступки територіальної цілісності, які можуть призвести до припинення вогню у війні з росією. Про це український дипломат повідомив в інтерв'ю Bloomberg Television, пише УНН.

Деталі

Кулеба відмовився коментувати питання, чи закликав президент Франції Еммануель Макрон свого українського колегу Володимира Зеленського прийняти вимоги кремля, якщо це призведе до досягнення миру. Проте він відкинув будь-які спроби зробити пропозицію володимиру путіну в обмін на припинення вторгнення росії в Україну.

«Шукати способи зберегти обличчя путіна — просто невірний підхід. Нехай путін сам знайде спосіб зберегти обличчя», — сказав міністр.

За словами Кулеби, Україна прагне повністю відновити територіальну цілісність. Це включатиме райони східного Донбасу, окуповані росією силами ще до вторгнення, а також Кримський півострів, захоплений росією у 2014 році.

Міністр закордонних справ у Брюсселі на зустрічі з колегами з ЄС висловив упевненість, що Україна зрештою виграє війну проти росії.

«Ми хочемо, щоб усе, що належить нам, було нашим», — сказав він.

Раніше

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор володимир путін через війну, яку він почав, вже не зможе зберегти обличчя, йому варто подумати, як зберегти свою країну.

Українські Національні Новини

Політика