ukenru
kuleba-vidpoviv-na-propozitsiyu-erdogana-pro-poserednitstvo-ta-poznachiv-chervoni-liniyi

Кулеба відповів на пропозицію Ердогана про посередництво та позначив "червоні лінії"

 • 25770 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Україна вітає будь-які зусилля, які можуть допомогти покласти край війні з Росією однак є одна важлива умова. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу для іноземних журналістів у понеділок, коментуючи заяву президента Реджепа Таїпа Ердогана про посередництво Туреччини, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Ми будемо вітати будь-які зусилля, які можуть допомогти нам покласти край цій війні, повернути території України, які зараз знаходяться під контролем Росії. Ми готові працювати з такими партнерами і координувати зусилля. Єдине правило, яке у нас є в Україні, наступне: ніяких угод по Україні не повинно бути прийнято або укладатися без України. Це червона лінія. Все інше вітається, ми готові розмовляти і обговорювати будь — які ініціативи, спрямовані на те, щоб покласти край цьому конфлікту", - заявив Кулеба, коментуючи недавню пропозицію Ердогана.

Деталі

За словами міністра, між Україною і Туреччиною прекрасні відносини і високий рівень довіри.

Він водночас наголосив, що Україна, як і раніше, прихильна роботі "нормандського формату".

"Однак ми ніколи не заперечували проти будь-яких пропозицій або ініціатив добрих послуг, пропонованих іншими партнерами і друзями", - додав він.

Контекст

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив сьогодні журналістам, що його країна готова до посередництва між Україною і Росією.

Українські Національні Новини

Політика