kuleba-pid-chas-vizytu-zaklykav-honkonh-zakryty-rf-shliakhy-obkhodu-sanktsii

Кулеба під час візиту закликав Гонконг закрити рф шляхи обходу санкцій

 • 24146 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідав Гонконг. Він закликав місцеву владу вжити заходів, щоб позбавити росію можливості використовувати Гонконг для обходу санкцій, запроваджених за агресію проти України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідав Гонконг і закликав закрити рф шляхи для обходу обмежувальних заходів, повідомили у МЗС України у четвер, пише УНН.

Деталі

Повідомляється, що Кулеба відвідав Спеціальний Адміністративний Район Гонконг у четвер, 25 липня, у межах візиту до Китаю. Очільник МЗС провів зустріч з главою адміністрації Гонконгу Джоном Лі.

Сторони, як вказано, обговорили створення нових можливостей для торгівлі та інвестицій між Україною та Гонконгом в контексті відновлення нашої країни.

Дмитро Кулеба також закликав Адміністрацію Гонконгу вжити заходів, щоб позбавити росію та російські компанії можливості використовувати Гонконг для обходу обмежувальних заходів, запроваджених за російську агресію проти України

- повідомили у МЗС.

Очільник МЗС України наголосив, що "ці обмежувальні заходи необхідні для послаблення потенціалу росії до ведення війни та вбивства людей в Україні". Міністр підкреслив, що "російські махінації не мають псувати репутацію Гонконгу як високорозвиненої ліберальної економіки, яка ґрунтується на непохитній повазі до верховенства права". 

Кулеба також обговорив із співрозмовником питання захисту прав громадян України на території Гонконгу.

У межах візиту міністр провів окрему зустріч з представниками гонконгського бізнесу, де обговорив перспективи взаємодії з українськими компаніями та інвестицій, зокрема в контексті відновлення та відбудови України.

Кулеба: Україна готова до мирного процесу за двох умов25.07.24, 06:26

Популярні

Новини по темі

НБУ зберіг облікову ставку на рівні 13%

 • 18486 переглядiв