kryptovaliuty-zaznaly-rizkoho-padinnia-cherez-strakh-retsesii-bitkoin-vpav-na-12percent

Криптовалюти зазнали різкого падіння через страх рецесії: біткоїн впав на 12%

 • 19752 переглядiв

Біткоїн впав на 12% до 51 995 ljkfhsd, досягнувши 5-місячного мінімуму через побоювання рецесії в США. Інші криптовалюти також зазнали значних втрат, відображаючи загальне падіння на фінансових ринках.

У понеділок ціна біткоїна знизилася до мінімуму за останні п'ять місяців, відображаючи загальне падіння на фінансових ринках через зростаючі побоювання стосовно сповільнення економічного зростання в США, що зменшило інтерес до ризикованих інвестицій. Про це УНН пише з посиланням на Investing.

Деталі

За останні 24 години біткоїн втратив 12% своєї вартості, впавши до 51 995 доларів досягнувши найнижчого рівня з кінця лютого.

Біткоїн продовжив падіння разом із фондовими ринками, які зазнали значних втрат з п'ятниці через слабкі економічні показники в США. Індекси Уолл-стріт знизились у п'ятницю, тоді як азіатські ринки впали у понеділок і японські акції увійшли в "ведмежий" ринок лише через три тижні після досягнення рекордних висот.

Біткойн та ширші криптовалютні ринки зазнали суттєвих втрат через уникнення ризиків, підсилене високою спекулятивністю біткоїна. Незважаючи на очікування зниження процентних ставок від Федерального резерву, падіння біткоїна продовжилось, оскільки трейдери надали перевагу японській ієні та золоту як більш безпечним активам.

Біткоїн втратив у вартості порівняно з японською ієною та вже пережив значне падіння минулого тижня, коли уряд США активізував обіг приблизно 2 мільярди токенів, що натякало на потенційний продаж.

Зниження активності на ринку крипто-деривативів, особливо в американських ETF, також не змогло надати достатньо підтримки біткоїну.

Додамо

Ціна Ефіру знизилася до найнижчого рівня з грудня, втративши 21,5% і опустившись до 2,390.13 доларів. Це відбулось на тлі загального спаду на криптовалютних ринках, викликаного ризиковими настроями. Недавні спекуляції щодо спотових біржових фондів Ефіру та їх запуск минулого тижня не змогли стабілізувати ринок.

Інші основні криптовалюти, такі як XRP, SOL і ADA, втратили понад 17% кожна, а мем-токени DOGE і SHIB зазнали падіння приблизно на 18%.

Нагадаємо

Минулого тижня біткоїн впав нижче 67 000 доларів у відповідь на заяви про потенційний продаж значної частини криптовалютних активів урядом США, які обговорювали трейдери.

На фоні перспективи президентства Трампа біткоїн виріс до 64 тис. доларів 16.07.24, 11:11

Популярні

Новини по темі

Ірландія звинувачує росію у шпіонажі на своїй території

 • 13460 переглядiв

СБУ "накрила" масштабну агентурну мережу фсб у 6 областях

 • 34592 переглядiв

Херсон вранці зазнав атаки військ рф: поранено чоловіка

 • 24193 переглядiв