ukenru
krim-bilshe-nikoli-ne-bude-chastinoyu-ukrayini-prezident-khorvatiyi

"Крим більше ніколи не буде частиною України" – президент Хорватії

 • 1501336 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Крим, півострів у Чорному морі, анексований росією у 2014 році, ніколи більше не буде частиною України, заявив у понеділок президент Хорватії Зоран Міланович у коментарі, докладно висловлюючи свої заперечення проти надання Загребом військової допомоги Києву. Про це пише Reuters, передає УНН.

У грудні хорватські законодавці відхилили пропозицію країни приєднатися до місії Європейського Союзу на підтримку українських військових, що відбило глибокі розбіжності між Мілановичем та прем'єр-міністром Андрієм Пленковичем.

Цитата

"Те, що Захід робить з Україною, глибоко аморальне, бо немає рішення війни", - сказав Міланович журналістам під час відвідин військових казарм у східному місті Петриня, маючи на увазі військову підтримку Києва Заходом. Він додав, що прибуття німецьких танків до України лише зблизить росію з Китаєм.

"Зрозуміло, що Крим більше ніколи не буде частиною України", - додав Міланович.

Деталі

Міланович розкритикував західні країни за використання подвійних стандартів у міжнародній політиці, заявивши, що росія посилатиметься на те, що він назвав "анексією Косово" міжнародною спільнотою як привід для анексії частини України.

Міланович мав на увазі проголошення незалежності Косова у 2008 році після війни 1998-1999 років, під час якої країни НАТО бомбардували територію Югославії, що включає Сербію та Чорногорію, для захисту Косова, де більшість становлять албанці.

"Ми визнали Косово всупереч волі держави (Сербії), якій належало Косово", - сказав він, попередивши, що ставить під сумнів не незалежність Косова, а концепцію подвійних стандартів Заходу.

Додамо

Міланович, колишній прем'єр-міністр Хорватії від Соціал-демократичної партії, зайняв антиєвропейську позицію з того часу, як обійняв здебільшого церемоніальну посаду президента, погоджуючи свою політику з політикою прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та лідера сепаратистів боснійських сербів Мілорада Додіка.

Українські Національні Новини

Новини Світу