ukenru
kravchuk-zayaviv-scho-uchast-dnr-v-inspektsiyi-u-rayoni-shumiv-ne-ye-yiyi-formalizatsiyeyu

Кравчук заявив, що участь "ДНР" в інспекції у районі Шумів не є її формалізацією

 • 14095 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Голова української делегації у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук вважає, що інспекція ділянок у районі Шумів поблизу Горлівки не буде формалізацією "Л/ДНР", оскільки там присутня представниця ОБСЄ. Про це він сказав в ефірі ТСН, передає УНН.

Він заявив, що для того, щоб наочно підтвердити відсутність порушень з боку України, 10 вересня відбудеться спільне інспектування українських позицій за участю представників ОРДЛО від Донецької області та координаторки ОБСЄ Хайді Грау.

"Хто туди входитиме: представники від ОРДЛО Донецької області, українська сторона в межах СЦКК і координаторка від ОБСЄ пані Хайді Грау", – сказав голова української делегації у ТКГ.

"Вони зберуться там завтра (10 вересня - ред.), о другій годині дня, і подивляться, хто каже правду, а хто каже неправду. Щоб на цьому поставити крапку", - додав він.

Водночас Кравчук вважає, що таким чином неможливо звинуватити представників України у ТКГ у формалізації терористичних угруповань і захоплених ними територій, оскільки на інспекції буде присутня представниця ОБСЄ. "Нічого ми не робимо, тому що там є пані Грау, представник від ОБСЄ. Він безпосередньо буде брати участь", - зазначив Кравчук у відповідь на відповідне запитання.

Нагадаємо, за підсумками позачергового засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі учасники консультацій домовилися про спільне інспектування за участю представника координатора вiд ОБСЄ в районі населеного пункту Шуми, де раніше сталася ворожа провокація.

Згодом у Президента Зеленського зробили заяву щодо інспектування в районі населеного пункту Шуми.

Українські Національні Новини

Політика