koryhuvav-vorozhi-udary-po-odesi-ta-hotuvav-dyversii-na-obiektakh-ukrzaliznytsi-zatrymano-ahenta-fsb

Коригував ворожі удари по Одесі та готував диверсії на об’єктах Укрзалізниці: затримано агента фсб

 • 23805 переглядiв

На Одещині затримано агента фсб, який відслідковував локації Сил оборони та готував диверсії на об'єктах Укрзалізниці. Підозрюваному загрожує довічне ув'язнення за державну зраду, диверсію та незаконне зберігання боєприпасів.

Правоохоронці затримали агента фсб, який діяв на Одещині. Він відслідковував локації Сил оборони і коригував ворожі удари по них. Також "полював" на релейні шафи Укрзалізниці та готувати диверсії на об’єктах транспортної інфраструктури. Про це повідомили у пресслужбі СБУ, передає УНН.

Деталі

За даними СБУ, агент фсб відслідковував локації Сил оборони і наводив по них ракетно-дронові атаки рф. Серед пріоритетних цілей ворога були позиції ППО, які захищають повітряний простір міста.

Ще одним напрямком діяльності фігуранта було знищення релейних шаф Укрзалізниці. Як повідомляється, насамперед мова йде про підпали семафорів на важливих ділянках залізничного сполучення.

Після першого підпалу однієї з таких шаф СБУ затримала агента "по гарячих слідах".

За даними правоохоронців, фігурант готувався до вчинення нових диверсій на об’єктах транспортної інфраструктури.

Готував серію підпалів на об’єктах Укрзалізниці у Києві: затриманий диверсант рф22.07.24, 12:51

Як встановило розслідування, затриманим виявився 39-річний місцевий житель, який входив до агентурного апарату фсб і протягом тривалого часу перебував у рф, де проживає його батько.

У поле зору окупантів фігурант потрапив ще до початку повномасштабної війни, коли став на військовий облік у Краснодарі, щоб оформити російський паспорт.

Напередодні повномасштабної війни чоловік повернувся в Україну, де згодом на нього дистанційно вийшла фсб і залучила до підривної діяльності.

Під час обшуків у помешканні затриманого виявлено дві бойові гранати Ф-1 та мобільний телефон із доказами злочинних дій.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  •  ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  •  ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану);
  •  ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання та зберігання боєприпасів).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Популярні

Новини по темі