ukenru
kontrol-za-viyizdom-pensioneriv-za-kordon-zakonoproekt-vineseno-na-rozglyad

Контроль за виїздом пенсіонерів за кордон: законопроект винесено на розгляд

 • 3740814 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Проект закону, за яким Пенсійний фонд отримає інформацію про виїзд громадян за кордон, внесений до порядку денного найближчого пленарного засідання Верховної Ради, повідомляє УНН.

Деталі

Проект Закону про внесення зміни до статті 19 Закону України "Про Державну прикордонну службу України" щодо надання Пенсійному фонду України інформації про перетин кордону (реєстраційний номер 9004) був поданий на розгляд парламенту Кабінетом міністрів на початку лютого 2023 року. Наразі, відповідно до картки законопроекту на сайті ВР, документ перебуває на розгляді Комітету з правоохоронної діяльності, який був визначений головним щодо проекту.

Законопроектом пропонується відкрити Пенсійному фонду України доступ до інформаційних систем прикордонників, які містять відомості про перетин державного кордону або здійснювали в’їзд/виїзд на тимчасово окуповані території.

«(…) надання Пенсійному фонду України для реалізації його повноважень у сфері загальнообов’язкового державного соціального та пенсійного страхування у порядку та обсягах, визначених Пенсійним фондом України разом з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони державного кордону, відомостей стосовно реципієнтів, які перетинали державний кордон України або в’їжджали/виїжджали на тимчасово окуповану територію України через контрольні пункти в’їзду – виїзду», - йдеться у запропонованих до законодавства змінах.

Разом з тим, в пояснювальній записці до законопроекту не вказується чітка кінцева мета такої законодавчої ініціативи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові правила виїзду за кордон для митців: Мінкульт назвав ключові зміни

Українські Національні Новини

Політика