konhresmen-demokrat-kvigli-vvazhaie-realistychnym-pohodzhennia-dopomohy-ukraini-v-seredyni-sichnia-pro-vsiak-vypadok-ye-plan-b

Конгресмен-демократ Квіґлі вважає реалістичним погодження допомоги Україні в середині січня: про всяк випадок є "План Б"

 • 24392 переглядiв

Конгресмен Майк Квіглі висловив упевненість, що допомога Україні, ймовірно, буде схвалена в середині січня 2024 року, підкресливши, що існує запасний план на випадок затримок, оскільки дуже важливо запобігти подальшій агресії з боку авторитарних держав.

Конгрес США ймовірно розгляне ухвалення пакету допомоги України в середині січня, вважає представний Демократичної партії Майк Квіґлі, який також зазначив, що затримка допомоги від США могла б вплинути на посилення агресії з боку рф, але існує також запасний план дій.

Про це повідомляє УНН із посиланням на "Голос Америки".

Я - оптиміст. Я вірю, що ми це зробимо у січні. Якщо хтось скаже, ми не підемо на перерву, доки не закриємо це питання, це мене теж влаштовує. Але я думаю, що реалістично, ми говоримо десь про середину січня

-  заявив Майк Квіґлі.

При цьому він зауважив, що затримка допомоги від США вплине не лише на Україну. Це також заохотить росію, Китай, Іран та інші авторитарні держави діяти агресивніше та сміливіше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держдепі США заявили, що допомагають Україні у боротьбі з корупцією

Рішення щодо допомоги Києву дає сигнал як ворогам, так і друзям по НАТО. І я дуже стурбований, що якщо ми затягнемо з допомогою Україні, багато наших союзників зроблять те саме

- сказав конгресмен.

У крайньому випадку, за словами сенатора, є "План Б", що передбачає деякі процедурні методи: зокрема, спробувати "звільнити" законопроєкти, які мають асигнування для України. Також, є "законопроєкти про чисте фінансування", які фінансують Україну.

"План Б" далеко не такий хороший, але дуже важливо уникнути прогалин у наданні допомоги, резюмував Майк Квіґлі.

Нагадаємо

Білий дім очікує на схвалення Конгресом додаткової допомоги Україні в січні, причому терміновість цієї допомоги підкреслюється триваючим конфліктом і логістичними проблемами.

Також УНН повідомляв, що секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов оптимістично налаштований на те, що Конгрес США схвалить фінансування допомоги Україні в січні, після запевнень американських лідерів і двопартійних зусиль.

Ігор Тележніков

Політика

Популярні

Новини по темі

Данілов анонсував "дуже приємні новини" щодо боєприпасів

 • 24309 переглядiв