kompiutery-z-windows-na-yakykh-vstanovleno-prohramne-zabezpechennia-crowdstrike-maiut-problemy-bloomberg

Масштабний збій сервісів Microsoft спричинив проблеми у компаній по всьому світу: кого зачепило

 • 17898 переглядiв

Глобальні збої у роботі комп'ютерів з Windows, викликані ПЗ CrowdStrike. Проблеми зачепили великі компанії від США до Азії, співпавши з перебоями в роботі онлайн-сервісів Microsoft.

Надзвичайно масштабний каскад збоїв від США до Азії стався після того, як корпорація Microsoft Corp. повідомила про збій у своїх онлайн-сервісах, зокрема в онлайн-службах Azure і 365. Деякі з проблем були викликані програмним забезпеченням кібербезпеки CrowdStrike  Про це УНН повідомляє із посиланням на Bloomberg.

McDonald's Corp., United Airlines Holdings Inc. і LSE Group були серед великих компаній, які повідомили про різні проблеми зі зв'язком і обслуговуванням клієнтів. Ці компанії були найпомітнішими з безлічі корпорацій від Японії до Індії та США, які повідомили про неполадки у своїй роботі. Неясно, що стало причиною проблем, які збіглися з перебоями в роботі Microsoft.

У роботі Vodafone, Sense Bank та Monobank стався збій19.07.24, 10:34

Кілька газет повідомили, що, принаймні, деякі з проблем були викликані програмним забезпеченням кібербезпеки CrowdStrike Holdings Inc. Австралійська компанія AGL Energy Ltd. повідомила у своєму повідомленні на сайті X, що наразі відчуває системні проблеми через збій у роботі CrowdStrike.

Представник Microsoft повідомив, що компанія вивчає ситуацію, тоді як представники CrowdStrike поки не прокоментували ситуацію.

Перші збої зафіксували  в США пізно ввечері четверга, у них звинуватили збій у роботі сервісів Microsoft, включно з Azure і 365.

Група LSE, що управляє Лондонською фондовою біржею, заявила, що відчуває глобальні технічні проблеми, що перешкоджають публікації новин. В Азії в другій половині дня японські користувачі почали повідомляти про збої в роботі сервісів, включно з Microsoft 365 - офісним пакетом компанії, що працює через Інтернет. Авіакомпанії в аеропортах Мумбаї та Гонконгу повернулися до ручної реєстрації пасажирів.

Останні збої сталися відразу після того, як Microsoft заявила, що усунула неполадки в хмарних сервісах Azure. Раніше на сторінках статусу компанії було зазначено, що Azure і Microsoft 365 відчувають проблеми протягом кількох годин.

Великі авіакомпанії США попросили зупинити всі рейси через проблеми зв'язку19.07.24, 10:22

Тетяна Краєвська

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    "Нова пошта" відновила роботу після збою

     • 15251 переглядiв

    У роботі Vodafone, Sense Bank та Monobank стався збій

     • 11693 переглядiв

    У світі стався глобальний IT-збій: що відомо

     • 12098 переглядiв

    Байден у "душевних пошуках" щодо виходу з перегонів - Reuters

     • 11526 переглядiв