komitet-vr-z-natsbezpeky-pidtrymav-zakonoproiekt-pro-sotsialnyi-zakhyst-ukrainskykh-viiskovykh

Комітет ВР з нацбезпеки підтримав законопроєкт про соціальний захист українських військових

 • 16406 переглядiв

Комітет ВР з нацбезпеки рекомендував прийняти законопроєкт про соцзахист військових, задіяних в операції в курській області. Законопроєкт передбачає виплати та пільги як для військових на передовій.

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту прийняти законопроєкт про соціальний захист українських військовослужбовців. Про це повідомив голова комітету, народний депутат  Олександр Завітневич, передає УНН із посилання на пресслужбу "Слуги Народу". 

Деталі 

Йдеться про президентський законопроєкт № 11483, який унеможливлює неоднакове застосування на практиці положень Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" для наших захисників та захисниць, які беруть участь в операції на курщині.

Передбачається, що дія закону поширюватиметься на військовослужбовців ЗСУ, інших законних військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення, Держспецзв’язку, Служби зовнішньої розвідки, ГУР Міноборони та розвідки центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони державного кордону.

Доповнення 

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, за яким за яким військові, які беруть участь в операції в курській області, та братимуть участь в усіх інших на території рф, будуть отримувати всі виплати та преференції, які передбачені для передової. 

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ЦАХАЛ знайшов тіла 6 ізраїльських заручників на півдні Гази

     • 10258 переглядiв