ukenru
komanduvach-vms-prokomentuvav-initsiativu-zelenskogo-skasuvati-viyskoviy-parad

Командувач ВМС прокоментував ініціативу Зеленського скасувати військовий парад

 • 31377 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Скасувати великий і дорогий військовий парад до Дня Незалежності може бути слушною думкою, водночас у цей день необхідно показати єдність народу і армії України. Таку думку в коментарі УНН висловив командувач ВМС Збройних сил України Ігор Воронченко.

"Він - Президент, він має на це право (скасувати парад до Дня Незалежності – ред.). Моя точка зору з цього приводу двояка. На мою думку, потрібно було б, щоб пройшли не маршем, а бойові бригади, які воювали, ветерани. Щоб український народ шанував їх героїзм, відданість служінню народу. Виставка техніки. У будь-якому разі, зараз армії потрібна підтримка… Тоді не потрібно було б ніякого виділення коштів (на проведення параду – ред.). Можливо Президент запропонує інший формат, про який він говорив, але я його не знаю", - сказав командувач ВМС.

На його думку, немає необхідності проводити великий урочистий марш, водночас він вважає доречним, щоб військові у цей святковий день "просто пройшли, щоб люди їх привітали".

З його слів, потрібно "щоб народ і армія були єдиним цілим зараз" перед обличчям агресії "сусідів" України.
"Без ніякої підготовки, без нічого – ходою", - додав він.

Нагадаємо, у середу Президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення не проводити військовий парад на День Незалежності, натомість 300 мільйонів гривень будуть спрямовані на премії військовослужбовцям. 

Наступного дня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення Міністерству фінансів і Міністерству оборони знайти додаткові кошти для проведення військового параду на День Незалежності 24 серпня 2019 року.

Українські Національні Новини

Політика