ukenru
komanduvach-proyasniv-detali-zaplanovanogo-na-sogodni-rozvedennya-sil

Командувач ООС прояснив деталі, запланованого на сьогодні розведення сил

 • 12364 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Практична фаза розведення сил на ділянці № 3 в районі Петрівського відбуватиметься протягом трьох днів. Про це сказав під час брифінгу командувач операції Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко, передає УНН.

Він нагадав, що розведення відбувається у відповідності до досягнутих у Мінську домовленостей. Все має відбуватися дзеркально з обох сторін. Сили мають відійти на один кілометр.

”Наголошу, що процес розведення повинен проходити обов'язково тільки за умови дзеркальних дій з обох сторін. Для цього процес будуть фіксувати представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та наші військовослужбовці із Спільного центру координації та контролю”, - пояснив Кравченко.

Практична фаза займе три дні. Далі має розпочатися процес розмінування та демонтаж фортифікаційних споруд та інших об'єктів військового призначення у межах визначеної ділянки.

Водночас він наголосив, що це розведення дещо простіше, ніж процес, що відбувався у районі Золотого, адже жоден населений пункт не перебуває безпосередньо у зоні розведення сил. Населені пункти Богданівка (під контролем української влади) та Петрівське (під контролем бойовиків) розташовані за межами безпосередньої зони розведення.

Нагадаємо, очікується, що розведення розпочнеться сьогодні, 8 листопада, о 12 годині.

Українські Національні Новини

Політика