kolyshnia-persha-ledi-ssha-rozalin-karter-pomerla-u-vitsi-96-rokiv

Колишня перша леді США Розалін Картер померла у віці 96 років

 • 2929 переглядiв

Колишня перша леді США Розалін Картер, дружина 39-го президента Джиммі Картера, померла у своєму будинку в Джорджії у віці 96 років. Центр Картера підтвердив інформацію про її смерть у неділю, 19 листопада.

Колишня перша леді США Розалін Картер, дружина 39-го президента Джиммі Картера, померла у  своєму будинку в штаті Джорджія. Про це повідомляє УНН із посиланням на Центр Картера.

Колишня перша леді США Розалін Картер, пристрасна захисниця психічного здоров'я, турботи про людей похилого віку та прав жінок, померла в неділю, 19 листопада, о 14:10 у своєму будинку в місті Плейнс, штат Джорджія, у віці 96 років. Вона померла мирно, в оточенні сім'ї.

- повідомив Центр Картера.

Розалін Картер напротязі 77 років була одружена з 39-м з Джиммі Картером, президентом США і лауреатом Нобелівської премії миру 2002 року, якому наразі 99 років. У подружжя четверо дітей, 11 онуків та 14 правнуків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український інженер очолив марсіанську дослідницьку станцію в пустелі США

Під час президентства Картера, з 1977 по 1981 рік, Розалінн Картер "була його рівноправним партнером у Білому домі", була присутня на засіданнях кабінету міністрів, давала свідчення Конгресу і навіть виконувала обов'язки президента США, пише The Wall Street Journal.

Помічники президента Картера іноді приватно називали її "співпрезидентом".

"Розалінн — моя найкраща подруга... ідеальне продовження мене, мабуть, найвпливовіша людина в моєму житті", — сказав Джиммі Картер помічникам під час їхньої роботи в Білому домі, яка тривала з 1977 по 1981 роки.

У 2023 році Центр Картера оголосив, що у Розалінн Картер було діагностовано деменцію. 99-річний експрезидент Картер зараз отримує хоспісну допомогу.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США планують виділити Україні $500 мільйонів на зміцнення енергосистеми

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Колишня перша леді США Розалін Картер померла у віці 96 років

     • 2929 переглядiв

    Трагічна ДТП у Чернівцях: загинуло троє молодих людей

     • 3693 переглядiв

    Херсон під ворожим вогнем: у місті чути вибухи

     • 2461 переглядiв