kolomoiskomu-zminyly-pidozru-dodano-novi-detali-pro-finansovi-zlochyny

Коломойському змінили підозру: додано нові деталі про фінансові злочини

 • 23616 переглядiв

Детективи БЕБ змінили підозру Ігорю Коломойському, додавши нові деталі про механізми фінансових злочинів. Йдеться про незаконні дії з банківськими документами, заволодіння коштами та їх легалізацію.

Детективи Бюро економічної безпеки повідомили про зміну раніше оголошеної підозри Ігорю Коломойському. Зокрема були внесені зміни та додані уточнені механізми вчинення злочинів, передає УНН із посиланням на БЕБ.

За дними Бюро, йдеться про незаконні дії з банківськими документами під час фактичного невнесення Коломойським 5,8 млрд грн в касу банку, а також заволодіння понад 5,3 млрд грн, які надалі були легалізовані. 

У тексті нового документа зазначається, що частина безпідставно зарахованих на особисті рахунки олігарха грошей була сформована за рахунок кредитних коштів підконтрольного банку. Зокрема це понад 2 млрд грн.

Суд продовжив Коломойському термін тримання під вартою у справі "ПриватБанку"18.07.24, 23:05

Також детективи довели факт організації заволодіння Коломойським понад 3,3 млрд грн "УКРНАФТА" та учасників договорів про спільну інвестиційну діяльність. Зокрема під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний організував заволодіння коштами акціонерного товариства шляхом укладання фіктивних договорів щодо робіт, які фактично не виконувались, додали у БЕБ. 

Надалі отримані незаконним шляхом 5,3 млрд грн олігарх легалізував. 

Таким чином Ігорю Коломойському оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених 4 статтями Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 200, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191. Досудове розслідування триває. 

"Наразі готується відкриття матеріалів кримінального провадження стороні захисту", - резюмували у Бюро.

Додамо

Як повідомляв УНН, Ігорю Коломойському вручили декілька підозр. Одна з них - за шахрайство та легалізацію майна, здобутого злочинним шляхом.

Також бізнесмен отримав підозру за трьома статтями у справі щодо незаконного заволодіння 5,8 млрд грн у період з 2013 по 2014 роки.

Антоніна Туманова

Економіка

Популярні

Новини по темі