ukenru
kolektsiyna-kontrabanda-ukrayinets-namagavsya-provezti-z-rosiyi-ponad-chotiri-sotni-olovyanikh-soldatikiv

"Колекційна" контрабанда: українець намагався провезти з Росії понад чотири сотні олов’яних солдатиків

 • 16512 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. У пункті пропуску "Сеньківка", що на Чернігівщині у салоні вантажного автомобіля, прикордонники виявили у громадянина України, який прямував з РФ, колекцію олов’яних солдатиків, яких він намагався незаконно провезти через кордон. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Державної прикордонної служби.

"45-річний громадянин України, повертаючись з Росії в Україну вантажним автомобілем DAF, вирішив підзаробити та провезти металеві фігурки воїнів різних епох. У кабіні водія правоохоронці Чернігівського прикордонного загону виявили 474 фігурки олов’яних солдатиків та колекційних історичних фігур виробництва московської студії", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що зі слів чоловіка, товар йому запропонував перемістити через кордон за винагороду громадянин Росії з метою подальшого продажу поціновувачам історичної та військової мініатюри в Україні.

Вартість однієї такої мініатюри, за якою їх продають у мережі Інтернет, складає орієнтовно 1,5 тисячі гривень.

"Тож за попередньою оцінкою виявлені фігурки коштують понад 700 тисяч гривень. Колекцію олов’яних мініатюр вилучено, а нашого співвітчизника притягнуто до відповідальності за статтею 472 МКУ "Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Польщі впав дельтаплан, яким керував 44-річний українець. Поруч з дельтапланом прикордонники виявили кілька коробок з контрабандними сигаретами на загальну суму понад 112 тис. злотих (понад 800 тис. грн). 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП