ukenru
kolaborant-i-zradnik-slugi-narodu-prosyat-pozbaviti-nardepa-kovalova-mandatu

Колаборант і зрадник: «Слуги народу» просять позбавити нардепа Ковальова мандату

 • 463551 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Партія «Слуга народу» звернулась до Верховної Ради із закликом позбавити Олексія Ковальова мандату народного депутата України через його співпрацю з окупантами в тимчасово захопленій Херсонщині. Про це написала у Telegram-каналі речниця СН Юлія Палійчук, пише УНН.

Цитата

«Останні заяви Ковальова, зроблені у соцмережах після «наради» в Херсоні із заступником голови кремлівської адміністрації кірієнко, переконливо свідчать про те, що наш колишній колега став колаборантом агресора. Він зрадив український народ, зрадив своїх виборців, зрадив Україні. Саме тому ми вирішили звернутися до Верховної Ради України із закликом позбавити Ковальова мандату народного депутата України у відповідності до чинного законодавства», - написала Палійчук.

Деталі

Крім того, в СН вирішили звернутися до Генпрокуратури та СБУ із закликом якнайшвидше передати справу Ковальова до суду, передбачивши, зокрема, конфіскацію його активів і майна згідно чинного законодавства.

Передбачається також звернення до органів судової влади із закликом якнайшвидше розглянути справу Ковальова, визначивши міру покарання згідно із законом.

«Ми не будемо закликати нашого колишнього колегу скласти мандат. Якщо совість, честь і гідність вже втрачено остаточно - немає сенсу до них апелювати. Хай це станеться за законом, після вироку суду. Можемо йому лише порадити уважно вивчити статтю 111 Кримінального кодексу і спрогнозувати термін ув’язнення за колабораціонізм, який чекає на нього після звільнення тимчасово окупованої Херсонщини ЗСУ», - додала Палійчук.

Нагадаємо

На початку війни нардеп від "Слуги народу" Олексій Ковальов розповів, що повернувся на окуповану Херсонщину, де знаходиться його округ.

Після цього партія і парламентська фракція "Слуга народу" призупинили членство у фракції Ковальова від Херсонщини, а також звернулися до правоохоронців щодо його дій.

3 травня "Слуги народу" у парламенті виключили з фракції Ковальова.

Як стало відомо напередодні, народний депутат на тимчасово окупованій Херсонщині перейшов на бік росіян.

У Facebook він опублікував пост про те, що вчора був присутнім на «дуже важливому для нього» заході — зустрічі першого заступника адміністрації президента рф з фермерами Херсонщини.

Українські Національні Новини

Політика