kndr-ne-skorotyla-a-navpaky-zbilshyla-postachannia-snariadiv-u-rosiiu-bloomberg

КНДР не скоротила, а навпаки збільшила постачання снарядів у росію – Bloomberg

 • 120785 переглядiв

Північна Корея збільшила поставки боєприпасів до Росії, що суперечить повідомленням про їх зменшення, про що свідчать супутникові знімки, які відстежують переміщення контейнерів.

Північна Корея не скоротила, а збільшила постачання боєприпасів після того, як восени американські та південнокорейські спецслужби повідомили, що КНДР почала постачати в росію озброєння. Про це свідчать супутникові знімки, що фіксують обіг контейнерів між корейським портом Раджин і селищем Дунай Приморського краю, повідомляє Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Раніше Білий дім повідомив, що в період із серпня до жовтня КНДР відправила до росії кораблями приблизно 1 млн снарядів. Крім того, 1 листопада Національна розвідувальна служба Південної Кореї поінформувала парламентаріїв, що десятьма рейсами до росії було доставлено понад 1 млн снарядів.

Приблизно через півтора місяця я не бачу, щоб темпи постачання уповільнилися, тому, з огляду на те, що ми знаємо, це ще півмільйона снарядів

сказав Bloomberg військовий експерт Юст Оліманс.

Доповнення

КНДР має один із найбільших запасів боєприпасів у світі; вони призначені для зброї радянського зразка, яку активно використовують російські збройні сили, насамперед 152-мм снаряди.

Рух суден між Раджином і селищем Дунай, схоже, навіть активізувався з жовтня, судячи з аналізу супутникових знімків, зробленого віденською організацією Open Nuclear Network. За словами її аналітика Джаво Схіна, "рейси в обидва кінці продовжуються з не меншою інтенсивністю, незважаючи на додаткові санкції США та активне висвітлення цієї теми в останні кілька місяців".

Один із кораблів, які регулярно доставляють вантажі з росії в КНДР і завантажують контейнери в Раджині, – контейнеровоз "Ангара". Зокрема, він перебував у корейському порту 9 грудня, свідчать супутникові знімки. Звідти до селища Дунай – всього 180 км.

КНДР передала росії понад тисячу контейнерів з боєприпасами - посол США при НАТО21.12.23, 09:51

"Ангара" належить московській компанії "М-лізинг", проти якої США, Британія та Україна запровадили санкції за "транспортування зброї та військової техніки на користь російського уряду".

З Дунаю контейнери залізницею доставляються до Тихорецька Краснодарського краю, це підтверджували й американські урядовці.

Тихорецьк розташований приблизно за 200 км від східного берега Азовського моря. Вантажі з нього можна доставляти як через Ростов-на-Дону до Донецької області, так і через Краснодар і Керченську протоку – до Криму і далі – до окупованих південних областей України.

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Вуличне укриття у Херсоні не витримало обстрілу

     • 121319 переглядiв

    У Запоріжжі під час повітряної тривоги прогримів вибух

     • 120572 переглядiв

    Польща заявила про ліквідацію державних медіа

     • 54506 переглядiв