klymenko-prozvituvav-pered-poslamy-krain-g7-pro-reformy-v-mvs-ta-rozsliduvannia-voiennykh-zlochyniv

Клименко прозвітував перед послами країн G7 про реформи в МВС та розслідування воєнних злочинів

 • 33100 переглядiв

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко відзвітував перед послами G7 про реформи в міністерстві та розслідування воєнних злочинів в Україні. Реформи включають кадрові зміни, і Міністерство задокументувало майже 101 000 воєнних злочинів, багато з яких були скоєні в конкретних регіонах.

МВС України прозвітували перед партнерами з країн "Групи Семи" про реформування структури МВС, та розповіли про особливості розслідування воєнних злочинів в Україні. Результатами зустрічі з послами поділився Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передає УНН.

Провів дуже важливу і плідну зустріч із послами країн G7. Насамперед розповів нашим партнерам про боротьбу проти російського ворога: успіхи Гвардії Наступу на фронті, роботу на деокупованих територіях, розмінування, розслідування злочинів рф. Окремим питанням обговорення стали реформи, які відбуваються у системі МВС.

– поділився напрацюваннями зустрічі Клименко.

Деталі

Зустріч керівництва МВС із послами країн Групи Семи відбулась у четвер 29 листопада. Головним предметом обговорення стали зміни, що нині відбуваються у системі МВС.

В рамках реформування структури, нововведення щодо кадрових призначень мають відбутись у Національній поліції та Державній прикордонній службі.

Ми готуємося до запровадження процесу, коли керівні посади у Національній поліції займатимуть лише ті, хто пройшов конкурсний відбір. Працюємо над формуванням якісного кадрового ядра.

– зауважив Клименко.

Також в планах МВС посилити підрозділи внутрішньої безпеки та Генеральної інспекції. У вищих навчальних закладах МВС вже сфокусували увагу на покращенні професійної підготовки курсантів.

В ході зустрічі з послами країн G7 Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко акцентував увагу й на документуванні воєнних злочинів у країні — правоохоронці зареєстрували майже 101 тисячу таких фактів. Серед них — обстріли, знущання над мирним населенням, депортація, незаконне позбавлення волі.

За 11 місяців цього року росіяни 59 тисяч разів обстріляли населені пункти у 24 регіонах України. Унаслідок цього 11 тисяч громадян постраждали, 2 тисячі — загинули. Найбільше обстрілів у Запорізькій, Херсонській, Донецькій, Харківській, Сумській та Чернігівській областях.

— повідомив Ігор Клименко

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Шторм у Криму: бойові дельфіни покинули чорноморський флот

     • 27183 переглядiв

    Шторм у Криму: пошкоджено найвідоміший пам'ятник Херсонеса

     • 32597 переглядiв