ukenru
klichko-nazvav-doping-zradoyu-sportu

Кличко назвав допінг зрадою спорту

 • 9019 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Легендарний екс-чемпіон світу в супертяжкому ваговому дивізіоні Володимир Кличко розповів про своє ставлення до вживання спортсменами допінгу, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

"Якщо ми оглянемося назад, то побачимо, що частина усіма улюблених спортсменів використовували допінг. При цьому вони представляли певні країни. Звичайно, таке відбувалося зі спортсменами з багатьох держав, але я говорю про тенденції, про якусь систему, а не про разові випадки", - розпочав українець.

На думку Кличко, вживання допінгу означає обман колег, уболівальників та самого себе.

"Використання допінгу - це зрада самої філософії, яка лежить в основі спорту. Спорт - це змагання з метою перемоги. Але якщо один з суперників використовує допінг, а інший ні, то це обман. Ви обманюєте своїх уболівальників. Ви обманюєте своїх колег, ви обманюєте себе. Адже це конкуренція між країнами за місце в першій п'ятірці або десятці в олімпійському заліку. Кожна країна хоче справити враження, хоче виступити гідно. І спортсмени в даному випадку представляють держави", - наголосив Кличко.

Про серйозність питання щодо допінгу в боксу: "у боксі ви повинні здолати противника. В історії цього виду спорту є чимало прикладів смертей. Якщо ви використовували допінг і під час поєдинку вбили свого суперника, це вже зовсім інше. Тому якщо в бігу допінг не призводить до фатальних наслідків, то в боксі все може закінчитися трагедією".

Також колишній чемпіон світу додав, що "бути чистим це моральне зобов'язання кожного атлета".

Як повідомляв УНН, колишній чемпіон світу з боксу провалив допінг-тест

Українські Національні Новини

Спорт