ukenru
klichko-namagayetsya-povernuti-u-vladu-svogo-skandalnogo-ekszastupnika-ryabikina

Кличко намагається повернути у владу свого скандального ексзаступника Рябікина

 • 12037 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. У київську владу через "Удар" Віталія Кличка хоче повернутися скандально відомий, нині гендиректор аеропорту "Бориспіль", Павло Рябікін. Про це в своєму Facebook написав блогер Михайло Шнайдер, передає УНН.

"Для багатьох не секрет, що наш "улюблений" мер Віталій Кличко любить розставляти своїх друзів на теплі місця у міській владі. І Павло Рябікін не став винятком.

Низка скандалів, в якій фігурує цей персонаж тягнеться ще з 90-х років, ну, а найцікавіше починається за мерства Віталія Володимировича. З червня 2014 року Рябікін перебував на посаді радника Кличка, ну, а в тому ж червні 2014-го його призначили заступником голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) з питань будівництва.

Я також хочу нагадати, що на той момент Рябікін був депутатом Верховної Ради від фракції "Удар". Від повноважень нардепа Павло нібито відмовився, проте, якщо зайти на сайт Ради, то можна побачити, що за фактом депутатського мандата він позбувся лише в листопаді. У КМДА Рябікін курирував самі "хлібні" сектори - земельний і архітектурний департаменти, а також департамент житлового забезпечення. Тобто по суті, завідував золотою столичною земелькою і МАФами.

І поки Кличко розповідав про боротьбу з незаконними кіосками, його заступник курирував "чорну касу" з цих же самих МАФів", - написав Шнайдер.

За його словами, Рябікін, користуючись своїми повноваженнями в КМДА, взяв в оренду чимало землі.

"Уже через рік, у вересні 2015 року, він покинув пост заступника Віталія Кличка, офіційно - "за сімейними обставинами". Ну а що? Чиновник, який регулярно бере участь в таких хитромудрих схемах, не має право на відпочинок чи що? Тим більше, що після себе цей досвідчений "схемщик" залишив киянам в подарунок свою людину - такого собі Олександра Горбача, який займав пост начальника відділу з питань тимчасових споруд. Горбач до недавнього часу крутив неймовірні схеми з "чорним налом", який йшов від власників МАФів в обхід міського бюджету", - написав Шнайдер.

Він додав, що при цьому у Рябікина зберігаються теплі партнерські відносини і з ексмером Києва Олександром Омельченком.

"Ну, а зараз Павло Рябікін влив просто колосальні кошти у виборчу кампанію по Деснянському району, де він йде до Київради від "Удару". І вся справа в тому, що гендиректором "Борисполя" він став ще за минулої влади - як близький друг і колишній однокурсник Порошенка. А зараз, нова влада активно шукає йому заміну. Ось і подумав Павло про те, щоб обратися до Київради і повернутися в КМДА - заступником або навіть першим заступником Кличка. Щоб знову повернутися до старих схем із землею і МАФами.

Адже всі ми прекрасно розуміємо, що гроші, витрачені на вибори можна швидко відбити, а то і примножити, коли у тебе в друзях такий мер, як Віталій Володимирович", - резюмував Шнайдер.

Нагадаємо, на думку експертів, Кличко так і не зміг стати самостійним мером Києва, тому як на його роботу і рішення впливають різні бізнес-еліти, "смотрящі" і забудовники.

Українські Національні Новини

Політика