kim-chen-yn-nakazav-armii-ta-promyslovosti-pryskoryty-pidhotovku-do-viiny-reuters

Кім Чен Ин наказав армії та промисловості прискорити підготовку до війни – Reuters

 • 29810 переглядiв

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наказав своїм збройним силам, військовій промисловості та сектору ядерної зброї прискорити підготовку до війни, щоб протистояти "безпрецедентним конфронтаційним крокам" з боку США. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

На засіданні правлячої партії країни Кім заявив, що КНДР розширюватиме стратегічну співпрацю з "антиімперіалістичними незалежними країнами".

Він (Кім) поставив бойові завдання перед Народною армією, військовою промисловістю, ядерною зброєю та цивільною обороною для подальшого прискорення підготовки до війни,

повідомило місцеве агентствоKCNA.

За словами Кіма, Пхеньян розширить стратегічне співробітництво з "антиімперіалістичними незалежними" країнами. Зокрема, як пише видання, Північна Корея поглиблює зв’язки з росією, оскільки Вашингтон звинувачує Пхеньян у постачанні військового обладнання москві для використання у війні з Україною, тоді як росія надає технічну підтримку, щоб допомогти Північній Кореї розширити свій військовий потенціал.

Крім того, на засіданні північнокорейський диктатор виклав економічні цілі на новий рік, назвавши його вирішальним роком для виконання п'ятирічного плану розвитку країни, а також закликав "стабілізувати сільськогосподарське виробництво на високому рівні".

Нагадаємо

Північна Корея не скоротила, а збільшила постачання боєприпасів після того, як восени американські та південнокорейські спецслужби повідомили, що КНДР почала постачати в росію озброєння. Про це свідчать супутникові знімки, що фіксують обіг контейнерів між корейським портом Раджин і селищем Дунай Приморського краю.

У Сеулі почалися навчання щодо запобігання раптовому нападу КНДР28.12.23, 04:10

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На свята чергуватимуть 30 тисяч поліцейських

     • 28351 переглядiв

    Сумщину вночі армія рф обстріляла з мінометів

     • 33034 переглядiв

    Ворог вдарив з артилерії по Очакову на Миколаївщині

     • 52227 переглядiв

    Окупанти поранили ще двох жителів Донеччини

     • 33070 переглядiв