kilkist-tykh-khto-onovyv-svoi-viiskovo-oblikovi-dani-znachno-perevyshchuie-potreby-viiska-minoborony

Кількість тих, хто оновив свої військово-облікові дані, значно перевищує потреби війська – Міноборони

 • 20936 переглядiв

Міноборони повідомляє, що 4,6 млн громадян оновили військово-облікові дані, що значно перевищує потреби ЗСУ. Наразі немає гострої необхідності знижувати мобілізаційний вік, але ситуація може змінитися.

За даними міністерства оборони, свої дані оновили 4,6 млн громадян, що значно перевищує потреби війська. Про це заявив речник міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в інтерв'ю NV, пише УНН.

Можемо говорити про підсумки на 17 липня — 4,6 млн військовозобов'язаних, призовників та резервістів оновили свої облікові дані. Значно зросла кількість мобілізованих по рекрутингу

- каже Лазуткін.

За його словами, закон про мобілізацію спонукав громадян активно взяти участь у захисті своєї країни, шукати можливості служби у Збройних силах України, виходячи зі своїх навичок і освіти. Зараз, завдяки оновленій базі даних, якою можуть користуватися представники ТЦК, з'явилася можливість ефективніше залучати людей до служби.

"Зараз темпи мобілізації зросли. Ми маємо показники, які суттєво відрізняються від тих, які були наприкінці зими або на початку весни. Головне, щоб цей темп не було втрачено, і щоб дійсно відбувалося системне поповнення. 4,6 млн військовозобов'язаних оновили свої дані. Це говорить вже про те, що є база, з якою можна працювати", - каже Лазуткін.

Він розповідає, що ситуація з мобілізацією значно трансформувалася, і тепер мотивація людей відрізняється. Раніше рішення приймалось на емоційному рівні, але зараз вони стали більш обдуманими. Люди усвідомлено обирають конкретний підрозділ, бригаду чи посаду, що визначає їхню подальшу долю. Кожен такий вибір є складним рішенням. Тому важливо ставитись із великою повагою до тих, хто зараз обирає службу в армії і військовий шлях.

Нині кількість тих, хто оновив свої військово-облікові дані, значно перевищує потреби війська на тепер. Тож, станом на зараз, гострої необхідності у зниженні мобілізаційного віку немає. Але ситуація на війні залежить від багатьох чинників і це може змінюватися. Наразі ми не бачимо такої необхідності

- сказав він.

Нагадаємо

Раніше Кабінет міністрів України схвалив законопроєкт щодо зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку.

Популярні

Новини по темі

У Ніжині вже 15 поранених через атаку "шахедів"

 • 28352 переглядiв

На Луганщині евакуювали останніх жителів з Макіївки

 • 25546 переглядiв