kharkiviantsi-zahrozhuie-do-12-rokiv-tiurmy-za-peredachu-viiskovoi-informatsii-kolyshnomu-kokhantsiu-iz-pvk-vahnera

Харків'янці загрожує до 12 років тюрми за передачу військової інформації колишньому коханцю із ПВК "Вагнера"

 • 31270 переглядiв

Харків'янці загрожує до 12 років позбавлення волі за передачу інформації про українські збройні сили члену ПВК "Вагнера", своєму колишньому коханцю. Вона використовувала Telegram для передачі інформації, зокрема надсилала дані про пересування військ та військової техніки ЗСУ.

До 12 років увʼязнення загрожує харківʼянці, яка передавала колишньому коханцю із ПВК "Вагнер" дані про ЗСУ.  Про це повідомили у Харківській обласні прокуратурі, передає УНН.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 44-річної жінки за фактом поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах воєнного стану з метою надання такої інформації представнику держави, що здійснює збройну агресію проти України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

– зазначили у прокуратурі Харківської області.

Деталі

За даними слідства, з липня 2022 року безробітня харківʼянка допомогала ворогу. Вона збирала та передавала інформацію про розташування ЗСУ та української військової техніки у Харкові.

Також слідчі з’ясували, що вона "зливала" дані й про інші важливі обʼєкти у місті. Зокрема, передала ворогу відомості про Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Згідно з інформацією Харківської обласної прокуратури  жінка надсилала дані через месенджер "Телеграм" колишньому співмешканцю, який нині є учасником ПВК "Вагнер" та брав участь у проведенні бойових дій проти України під час боїв за місто Бахмут Донецької області.

Зловмисницю правоохоронці затримали ще у червні цього року. Наразі вона перебуває під вартою.  За вчинене їй загрожує від восьми до дванадцяти років тюрми.

Популярні

Новини по темі

Окупанти знову обстрілюють Херсон: у місті лунають вибухи

 • 28338 переглядiв

Зеленський ніколи не говорив з Орбаном про припинення вогню

 • 30257 переглядiв