ukenru
kh-friland-rosiyskiy-viyskoviy-ekspansionizm-stanovit-zagrozu-dlya-kanadi

Х.Фріланд: російський військовий експансіонізм становить загрозу для Канади

 • 8246 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Російський військовий авантюризм і експансіонізм становлять стратегічну загрозу для ліберально-демократичного світу, включаючи Канаду. Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд під час виступу в канадському парламенті напередодні, передає УНН з посиланням на прес-службу уряду країни.

"Хоч жоден іноземний противник не збирається вторгатися до нас, ми стикаємося з очевидними проблемами. Зміна клімату за визначенням є спільною загрозою, впливає на кожну людину на цій планеті. Громадянська війна, злидні, посуха і стихійні лиха в будь-якій точці світу загрожують нам також - не в останню чергу тому, що ці катастрофи породжують глобально дестабілізуючі масові міграції. Диктатура в Північній Кореї, злочини проти людяності в Сирії, жахливі екстремісти "Ісламської держави" і російський військовий авантюризм і експансіонізм також становлять чіткі стратегічні загрози для ліберально-демократичного світу, включаючи Канаду", - сказала Х.Фріланд.

З її слів, Канада дуже зацікавлена ​​в міжнародному порядку, заснованому на правилах. Вона також вказала на "святість кордонів".

"І цей принцип сьогодні перебуває в облозі. Ось чому демократичний світ об'єднався щодо України. Незаконне захоплення Росією території України - це перший раз після завершення Другої світової війни, коли європейська держава анексувала силою територію іншої європейської країни. Це не те, що ми можемо прийняти або проігнорувати", - зауважила вона.

Нагадаємо, Україна і Канада підписали домовленість про співробітництво у сфері оборони.

Українські Національні Новини

Новини Світу