kerivnytstvo-odeskoho-dtek-prosyt-liudei-nabratysia-terpinnia-skoro-vsi-budut-zi-svitlom

Керівництво одеського ДТЕК просить людей набратися терпіння - скоро всі будуть зі світлом

 • 42233 переглядiв

Буревій в Одеській області залишив без світла 596 000 людей. ДТЕК працює над відновленням електропостачання в цілодобовому режимі, приділяючи першочергову увагу найбільш постраждалим районам. Відновлювальні роботи складні через труднощі з доступом і погодні умови.

Минулими вихідними на Одещині вирувала негода, яка вивела з ладу понад 3,1 тис. ліній електропередач, знеструмила понад 8 тис. трансформаторних підстанцій та лишила світла 596 тис. людей в 883 населених пунктах. Енергетики ДТЕК працюють цілодобово, аби повернути світло в домівки жителів регіону. Про це у ході брифінгу розповів генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі Дмитро Григор'єв, передає УНН.

Деталі

За його словами, негода завдала шкоди кожному району області, але найбільше постраждали Ізмаїльський, Білгород-Дністровський та Одеський райони.

"Обсяг роботи був дуже великий. Наші хлопці вже відремонтували 3 тис. 40 повітряних ліній, ввели в роботу 7 тис. 601 трансформаторну підстанцію і відновили електроенергію 570 клієнтам в 774 населених пунктах.

За допомогу у пришвидшенні процесу хотів би подякувати всім ланкам влади, ОВА, а також військовим адміністраціям районів Одещини. Працювали разом, злагоджено. Розчищали сніг. Надавали нам важку техніку, аби ми могли проїхати там, де немає проїзду.

Окремо також хочу подякувати Одеській міській раді за злагоджену роботу.

І рятувальникам – за переданий рятувальний човен, завдяки якому вчора ввечері наші хлопці дісталися до лінії високовольтних електромереж і відремонтували її", - повідомив він.

Додамо

Також Григор’єв розповів, з якими труднощами стикають енергетики під час роботи.

"Найбільш складна ситуація – це проблема доїзду. У нас дуже багато ліній в сільській місцевості проходить біля смуг зелених насаджень, які ламаються і падають на лінії.

Тому, основна проблема – це доїзд, і ми її вирішували разом з органами місцевого cамоврядування.

Вони нам надавали техніку, намагалися витягнути нашу техніку. Застрягали разом, приходили на допомогу військові - витягували і нас, і тих, хто прийшов на допомогу.

І погодні умови. Сьогодні в Одесі світить сонце і немає вітру, а в Ізмаїльському районі ще 2-метрові замети", - уточнив він.

Для пришвидшення відновлення електропостачання ДТЕК долучив до процесу підрядні організації. Наразі вони працюють в Ізмаїльському , Білгород-Дністровському, Одеському районах.

"Ми задіяли додаткові ресурси підрядних організацій та залучили 7 бригад з Подільського району, де ситуація вже стабілізована. З сьогоднішнього дня нам на допомогу прийшли 2 бригади з Миколаївобленерго, ще 2 – Одесаміськсвітло.

Всі разом ми наближаємо час, щоб всі клієнти були зі світлом", - підкреслив він.

Також Григор’єв звернувся до жителів Одещини з проханням набратися терпіння й не брати участі в акціях протесту.

Нагадаємо, днями в Одесі через відсутність світла перекрили кілька вулиць.

"Я закликаю не робити цього. Я розумію незадоволення, що довго немає світла, але це не пришвидшить відновлення електропостачання.

Наберіться терпіння. Ми не закінчимо працювати до тих пір, поки всі наші клієнти не будуть зі світлом", - повідомив Григор’єв.

Додамо, що в пресслужбі Ізмаїльської РВА повідомили, що дійсно в полях стоїть сніг, тож енергетикам подекуди важко дістатися пошкоджених ліній електропередач. Доводиться залучати агротехніку та підйомники.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Справу про держзраду Деркача передали до суду

     • 34011 переглядiв