kerivnyka-pidpryiemstva-z-khmelnychchyny-pidozriuiut-u-rozkradanni-57-mln-hrn-na-dronakh-dlia-zsu

Керівника підприємства з Хмельниччини підозрюють у розкраданні 5,7 млн грн на дронах для ЗСУ

 • 12009 переглядiв

У Нетішині керівника підприємства з виробництва БПЛА підозрюють у привласненні 5,7 млн грн бюджетних коштів. Замість якісних комплектуючих на дрони встановлювали дешевші аналоги.

У Нетішині, що на Хмельниччини, правоохоронці підозрюють керівника підприємства з виробництва БПЛА у заволодінні бюджетними коштами в розмірі 5,7 млн гривень, які були виділені на закупівлю дронів для потреб ЗСУ. Про це повідомила Хмельницька обласна прокуратура, пише УНН.

Деталі

Про підозру повідомлено 45-річному керівнику ТОВ, яке здійснює діяльність у сфері виробництва повітряних літальних апаратів та супутнього устаткування. Правоохоронці вважають, що він організував протиправну схему заволодіння бюджетними коштами і підозрюють його у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем, що вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України).

Зазначається, що у січні 2024 року підприємство стало переможцем тендеру, оголошеного Нетішинською міською радою на закупівлю FPV дронів для забезпечення Сил оборони. Упродовж січня-квітня 2024 року між сторонами укладено низку договорів на закупівлю 1 тисячі FPV дронів загальною вартістю понад 16,4 млн грн.

Фігурант вирішив підзаробити і значно "здешевив" виробництво. Замість передбачених тендерною та технічною документацією відеокамер та відеопередавачів на дрони встановлювались прилади нижчої якості та майже у два рази дешевші

- зазначили у прокуратурі.

 Таким чином підозрюваний привласнив понад 5,7 млн грн бюджетних коштів.

Нагадаємо

На Київщині СБУ викрила підприємця, який виграв тендер на 1000 FPV-дронів для ЗСУ, але поставив неякісні безпілотники. Підозрюваному загрожує до 12 років ув'язнення за розкрадання коштів в особливо великих розмірах.

Ошукали військових на 46 мільйонів на схемі з продажем авто та дронів для ЗСУ: Україна та Молдова спільно викрили банду14.08.24, 09:55

Популярні

Новини по темі