ukenru
kerivnyk-boeing-devid-kalkhun-zalyshaie-kompaniiu-cherez-problemy-z-vazhlyvym-litakom-737-max

Керівник Boeing Девід Калхун залишає компанію через проблеми з важливим літаком 737 Max

 • 31321 переглядiв

Генеральний директор Boeing Девід Калхун піде у відставку у 2024 році через проблеми з якістю виробництва літаків 737 Max.

Виконавчий директор Boeing Дейв Калхун піде у відставку наприкінці 2024 року. Рішення пов’язане з проблемами якості виробництва, зокрема з літаком 737 Max. У Boeing заявили про запрошення колишнього генерального директора Qualcomm Стівена Молленкопфа, - він буде новим головою, але очолить пошуки заміни Калхауну. Про це передає УНН із посиланням на La Times та Spiegel.

Деталі

Після тривалої кризи американська авіаційна група Boeing приймає рішення щодо кардинальних наслідків у верхівці компанії. Вже відомо, що генеральний директор компанії Девід Калхун залишить свій пост наприкінці 2024 року.

Boeing перебуває під сильним тиском з початку січня, коли панель під назвою дверна заглушка відірвала новенький 737 Max Alaska Airlines. Слідчі кажуть, що болти, які допомагають утримувати панель на місці, були відсутні після ремонтних робіт на заводі Boeing. Після двох аварій, у яких загалом загинуло 346 людей, 737 Max, безумовно найважливішу модель компанії, було знято з експлуатації. І голова ради директорів Ларрі Келлнер і глава підрозділу комерційних літаків Стен Діл також повинні піти, пишуть ЗМІ.

67-річний Калхун назвав останню аварію "переломним моментом для Boeing", який вимагає повної відданості безпеці та якості на всіх рівнях нашої компанії".

Очі світу звернені до нас, і я знаю, що ми переживемо цей момент кращою компанією, спираючись на всі знання, які ми накопичили під час спільної роботи над відновленням Boeing протягом останніх років

- сказав він.

Компанія заявила, що її правління вибрало колишнього генерального директора Qualcomm Стівена Молленкопфа, щоб стати новим головою та очолити пошуки заміни Калхауну.

Келхун був директором Boeing, коли став генеральним директором у січні 2020 року, замінивши Денніса Муйленбурга, якого звільнили після катастроф Max.

Нагадаємо

Boeing переживає кризу на тлі проблем із безпекою і розглядає можливість продажу активів.

Також УНН повідомляв, що Boeing заявив про відстрочку поставок 50 пасажирських літаків 737 Max, у зв’язку з дефектом фюзеляжу.