ukenru
kapitalni-investitsiyi-u-budivnitstvo-z-pochatku-roku-perevischili-10-mlrd-grn

Капітальні інвестиції у будівництво з початку року перевищили 10 млрд грн

 • 12955 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Протягом січня – березня поточного року капітальні інвестиції у будівництво перевищили 10,3 млрд грн. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію Державної служби статистики.

У відсотковому відношенні обсяг інвестицій у будівництво становив 11,7% від загального обсягу капітальних інвестицій.

Загалом у січні–березні 2018 р. підприємствами та організаціями за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 89,0 млрд грн капітальних інвестицій, що на 37,4% більше від обсягу капітальних інвестицій за відповідний період 2017 р.

Нагадаємо, на думку експертів, саме розвиток будівельної галузі - шлях виходу з економічної кризи, адже кожна інвестована у будівництво гривня приносить державі у п’ять разів більше. Останніми роками в Україні активізувалась будівельна галузь.

Наприклад, найбільший столичний забудовник “ХК “Київміськбуд” ввів в експлуатацію протягом 2016 року більше 300 тис. кв. м житла, паркінгів, комерційних площ. Загалом холдинг ввів в експлуатацію на 10% більше площ порівняно з 2015 роком. За підсумками 2017 року компанія ввела в експлуатацію понад 300 тисяч квадратних метрів. Окрім завершення низки об’єктів, що вже зводяться, компанія у 2018 року взялася за 7 нових.

Українські Національні Новини

Економіка