kabmin-zbyraietsia-rozghlianuty-zaboronu-prohramnym-produktiv-z-krain-pid-sanktsiiamy-nardep

Кабмін збирається розглянути заборону програмних продуктів з країн під санкціями - нардеп

 • 30428 переглядiв

Уряд внесе законопроект про зміни до санкційного законодавства. Пропонується заборонити використання програмних продуктів та доступ до електронних ресурсів, пов'язаних з країнами та особами під санкціями.

Уряд, як очікується, внесе законопроект про зміни до санкційного законодавства. Пропонується заборонити використання програмних продуктів та доступ до електронних ресурсів, пов'язаних з країнами та особами під санкціями, повідомив у п'ятницю народний депутат Ярослав Железняк, пише УНН.

Сьогодні цікаве засідання Кабміну буде. Перше, внесуть законопроект про зміни до санкційного законодавства. Ним вводиться заборона використання програмних продуктів, які походять з іноземних держав, щодо яких застосовано санкції

- написав Железняк у Telegram.

Зі слів Железняка, під заборону потрапляють програмні продукти, якщо вони:

  • Створені фізичними чи юридичними особами з іноземних держав, до яких застосовано санкції; 
  • Програмні продукти, створені з використанням вихідного або об’єктного коду програмних продуктів, що підпадають під санкції; 
  • Програмні продукти, розроблені особами, які підпадають під санкції, незалежно від країни їхнього походження. 
  • Заборона доступу до електронних інформаційних ресурсів в Інтернеті, які належать або контролюються особами чи організаціями, щодо яких застосовано санкції. Це стосується вебсайтів, веб-сторінок, електронних комунікаційних мереж та інформаційно-комунікаційних систем.

"Це законопроєкт, і, я думаю, ще в Раді буде обговорюватися механіка", - зазначив нардеп.

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 16 серпня: гривня продовжує зміцнюватися

 • 16805 переглядiв