ukenru
izrayilski-viyska-vbili-pyatokh-palestintsiv-pid-chas-reydu-na-yerikhon

Ізраїльські війська вбили п'ятьох палестинців під час рейду на Єрихон

 • 791983 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Ізраїльські сили вбили в понеділок п'ятьох палестинських бойовиків під час рейду на окупованому Західному березі після багатоденного пошуку підозрюваних у стрільбі біля Єрихону. Про це пише AFP, передає УНН.

Деталі

Ізраїль заявив, що рейд у понеділок був націлений на загін терористів ХАМАС, який здійснив стрілянину 28 січня, коли, за даними армії, двоє озброєних чоловіків підійшли до ресторану ізраїльського поселення недалеко від палестинського міста.

У заяві армії йдеться про те, що кілька озброєних людей було вбито у перестрілці під час рейду на табір біженців Акабат-Джабр на в'їзді до міста, що знаходиться недалеко від кордону з Йорданією.

Міністерство охорони здоров'я Палестини заявило, що одна людина залишається у критичному стані після того, як ізраїльські військові вистрілили їй у голову.

Міністерство впізнало п'ятьох убитих чоловіків та повідомило, що їм було від 21 до 28 років.

Ісламісти ХАМАС підтвердили, що його бойовики були серед загиблих.

Прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу заявив, що двох підозрюваних у нападі та трьох інших було вбито в понеділок агентами служби внутрішньої безпеки ШАБАК і солдатами.

Співробітник ізраїльської служби безпеки, який побажав залишитися неназваним, повідомив AFP, що армія утримує тіла загиблих палестинців. І ізраїльтяни, і палестинці використовують останки людей, які загинули під час зіткнень чи нападів, як "козир" протягом усього конфлікту.

Додамо

Насильство рідко зустрічається в Єрихоні, популярному місці серед туристів, яких приваблюють релігійні та культурні пам'ятки стародавнього міста.

З початку року ізраїльсько-палестинський конфлікт забрав життя 41 дорослого палестинця та дитини, включаючи нападників, бойовиків та мирних жителів.

Шість ізраїльських мирних жителів, у тому числі дитина, і одного українського громадянина було вбито за той же період внаслідок єдиного нападу в анексованому Ізраїлем Східному Єрусалимі.

Ізраїль окупував Західний берег після Шестиденної війни 1967 року.

Минулий рік був найбільш смертоносним на Західному березі відколи Організація Об'єднаних Націй почала відслідковувати жертви на території в 2005 році. У 2022 році в ізраїльсько-палестинському конфлікті загинуло 235 людей, причому майже 90 відсотків загиблих на палестинській стороні.

Українські Національні Новини

Новини Світу