izrayil-rozshiriv-zakon-pro-pozbavlennya-gromadyanstva-zasudzhenikh-za-terorizm

Ізраїль розширив закон про позбавлення громадянства засуджених за тероризм

 • 563590 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. У середу Ізраїль розширив свою політику позбавлення громадянства за «терористичні» злочини, а парламент оголосив, що законодавці ухвалили закон, спрямований проти тих, хто одержує кошти від Палестинської адміністрації. Про це УНН інформує посилаючись на Jerusalem Post.

Деталі

Законопроект, прийнятий 94 голосами за і 10 проти Кнесету, прокладає шлях Ізраїлю для вигнання людей з країни або анексованого східного Єрусалиму.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу привітав його як «нашу відповідь тероризму».

У заяві парламенту йдеться про те, що законодавці схвалили «позбавлення громадянства чи посвідки на проживання терориста, який отримує компенсацію (від ПА) за вчинення терористичного акту». Палестинська адміністрація виплачує стипендії численним сім'ям ув'язнених або самим ув'язненим, зокрема засудженим за вбивство ізраїльтян.

Ізраїль каже, що виплати сім'ям нападаючих заохочують подальше насильство, але для деяких палестинців такі виплати є ключовим джерелом доходу.

У схваленому депутатами тексті викладається судова процедура позбавлення правового статусу на запит міністра внутрішніх справ.

Законодавці в середу також схвалили під час попереднього голосування законопроект, що дозволяє депортацію членів сімей засуджених за «тероризм» у випадках, коли встановлено, що вони підтримували злочин або знали про нього та не повідомили про це владу.

«Умовний громадянин»

Більшість палестинців, що живуть у східному Єрусалимі, мають посвідку на проживання в Ізраїлі, а не громадянство.

Нове законодавство дозволяє депортацію «на території Палестинської автономії (на окупованому Західному березі) чи сектор Газа». Газа, яку контролюють ісламісти ХАМАСа, перебуває під ізраїльською блокадою з 2007 року.

Ізраїль окупував Західний берег та Східний Єрусалим після Шестиденної війни 1967 року.

Human Rights Watch заявила, що з 1967 року Ізраїль позбавив 15 000 палестинців зі Східного Єрусалиму права на проживання, попередивши, що ця практика може бути «військовим злочином».

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Завтра у Києві та на Київщині не будуть вимикати світло

     • 552320 переглядiв

    Голова Світового банку Девід Малпасс йде у відставку

     • 521408 переглядiв

    Протягом дня ворог обстріляв 4 громади Сумщини

     • 462244 переглядiв

    Сильний землетрус вразив Філіппіни

     • 1280232 переглядiв

    У Кенії розкопали одні з найстаріших кам'яних знарядь

     • 715497 переглядiв